Den som dräper säsong 3 – detta vet vi

Den som dräper - Mörkret säsong 4 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 24 februari 2023 kl. 09:02 | Publicerad 22 februari 2023 kl. 15:02

Väntar en ny säsong av Viaplay-succén?

Viaplays tredje säsong av "Den som dräper - Mörkret" har gått i mål, och det efter att ha lockat till sig rekordstora tittarsiffror. Nu har vi fått veta att "Den som dräper - Mörkret" säsong 4 blir verklighet. Vidare har vi fått detaljer om den nya säsongen.

"Den som dräper - Mörkret" är Viaplays danska thrillerserie om profileraren Louise Bergstein (Natalie Madueño), som är expert på seriemördare. Hon kallas in av polisen för att hjälpa dem med svåra och brutala mordfall, och i processen ger hon både kollegor och tittare en djupare förståelse för gärningsmännen.

I början av 2023 sjösatte Viaplay den tredje säsongen av serien, som nu också har gått i mål med sina åtta avsnitt. Under den senaste säsongen fortsätter Louise sitt arbete som profilerare och denna gången tar hon sig an ett fall där ett par har blivit skoningslöst mördade.

Den som dräper - Mörkret är "Nordic noir" när den är som bäst och tittarna håller onekligen med. Säsong 3 av serien slog rekord när den hade premiär tidigare i år, då Viaplay meddelade att det var den mest sedda serien på sin premiärdag någonsin. Ingen säsong bland streamingtjänstens ca. 200 producerade serier har haft en bättre premiärdag än Den som dräper - Mörkret säsong 3.

– Jag är så tacksam för stödet serien får, det betyder enormt mycket att folk fortfarande vill följa historien. Det gör mig stolt och glad, sa Natalie Madueño efter säsongens imponerande start.

Den som dräper - Mörkret säsong 4 – Detta vet vi
Foto: Viaplay.

När kommer Den som dräper - Mörkret säsong 4?

Viaplay meddelar att inspelningen av säsong fyra av Den som dräper – Mörkret nu är igång. Om handlingen i den nya säsongen säger en officiell synopsis följande: 

Louise och Frederik på prov när de får uppdraget att lösa ett mord på en ung gängmedlem som just släppts från fängelset. Mordet blir början på en spektakulär mordgåta som inte bara förgrenar sig till hela Öresundsregionen, utan också ställer frågan när brottslingar faktiskt har avtjänat sitt straff till sin spets och om människans strävan efter rättvisa kan gå för långt. 

Sägong fyra följer upp de tidigare säsongerna som hade premiär 2019, 2021 samt 2023 och beräknas ha premiär nästa år.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL