Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Delete Me säsong 2 – detta vet vi

Delete Me säsong 2 – detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2021

Får vi se en säsong 2 av Delete Me?

Viaplays originalserie "Delete Me" släpptes den 7 mars och gjorde omedelbart succé på streamingtjänsten. Många av seriens fans tittade snabbt igenom de sju avsnitten och väntar nu otåligt på fler. Filmtopp har undersökt om vi kan vänta oss ytterligare en säsong eller inte.

Delete Me på Viaplay
Foto: Viaplay

"Delete Me" slog rekord på Viaplay under sitt premiärdygn. Under sina första 24 timmar blev serien Viaplays mest sedda originalproduktion i genren för ungdomsdrama.

Den svensknorska serien är en del av NENT Groups satsning på ungdomsserier och den aktuella tematiken verkar ha resonerat med många av Viaplays prenumeranter.

RECENSION: Delete Me – säsong 1

Serien, som jämfördes med succén Euphoria av Filmtopps recensent, utspelar sig i Oslo och handlar om Marion (Amalia Holm) och Marit (Thea Sofie Loch Næs) – två bästa vänner som går sista året på gymnasiet. Deras tillvaro vänds upp och ner när en nakenvideo börjar spridas på Marion.

I Delete Me ser vi även svenska stjärnan Happy Jankell i en av huvudrollerna.

RECENSION: Euphoria (säsong 2, specialavsnitt 1) | Euphoria (säsong 2, specialavsnitt 2)

Säsong 2 av Delete Me – detta vet vi

NENT Group och Viaplay har ännu inte annonserat en kommande säsong av Delete Me, men det finns trots allt en hel del som pekar på att det ligger i Viaplays intresse att förnya serien med en ny säsong.

Det som i första hand talar för en säsong två av Delete Me är det ovan nämnda tittarrekordet under seriens premiärdygn. NENT Group har dessutom uttalat flertalet gånger under det senaste året att de se stor potential i kategorin för ungdomsserier i Norden.

Finns det något som talar emot en ny säsong så är det att Delete Me inte har bemötts av några större hyllningar från kritiker. Inom film- och tv-branschen är det dock efterfrågan från tittarna som brukar väga allra tyngst, så bristen på hyllningar är sannolikt ingenting som fans till serien behöver oroa sig över.

Skulle NENT Group välja att förnya serien med ytterligare en säsong kan vi räkna med att tidigast få se den under våren 2022.

För fler artiklar --> scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL