Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då kommer Förhöret säsong 3 – se teasern med Gudnason och Ahmad

Då kommer Förhöret säsong 3 – se teasern med Gudnason och Ahmad

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2023

Ny säsong av Förhöret anländer snart till Viaplay

Den danska Viaplay-serien "Förhöret" är snart tillbaka på streamingtjänsten med en ny säsong. Viaplay har nu släppt premiärdatumet för den tredje säsong och en teaser-trailer, där vi bl.a. kan se Evin Ahmad och Sverrir Gudnason.

Sedan första säsongen av Viaplay-serien "Förhöret" har unga Christinas död varit ett mysterium, men nu ska den slutgiltiga sanningen äntligen fram i ljuset. Den 26 februari är det stjärnspäckade kriminaldrama "Förhöret" tillbaka med trilogins avslutande säsong, där svenska stjärnorna Sverrir Gudnason och Evin Ahmad spelar mot danska storstjärnor som Lars Mikkelsen och Pilou Asbæk.

Vem står bakom mordet på Christina? Tredje säsong inleds med en video som vänder upp och ned på affärsmannen Holger Langs (Lars Mikkelsen) värld. På mobilskärmen ser han en inspelning av mordet på sin skyddsling och uttänkta arvtagare Christina, vars död fram tills nu felaktigt har avskrivits som självmord. Under åtta intensiva konfrontationer står Holger Lang ansikte mot ansikte med familj, vänner och fiender i jakten på sanningen – en hisnande och känslosvallande resa som kulminerar i avslöjandet av vem som står bakom allt.

I de två föregående säsongerna försökte Bjørn (Ulrich Thomsen) och Susanne (Trine Dyrholm) att hitta svaret på varför de tvingades begrava sin dotter. Redan i första säsongen mötte tittarna Holger Lang, då Bjørn misstänkte att han kunde vara mördaren.

– Man kan se fram emot en snygg och välskriven dramaserie med ett vackert ljud- och bildspråk, lysande skådespel, fina dialogscener och en makalös show av Lars Mikkelsen. Det har varit ett stort nöje och en stor ära att få möjlighet att vara en del av det här gänget, säger Pilou Asbæk, som spelar Holger Langs bror.

Flera nordiska stjärnor

Emmy-vinnaren Lars Mikkelsen (RIKET EXODUS och Drömmaren – Karen Blixen blir till) spelar seriens huvudroll Holger Lang, där han får sällskap av de svenska stjärnorna Sverrir Gudnason (Älska mig, Ronja Rövardotter) och Evin Ahmad (Snabba Cash, Max Anger – With One Eye Open).

Förhöret säsong 3
Foto: Viaplay.

Bland de danska stjärnorna ser vi Pilou Asbæk (Game of Thrones, Samaritan), Nicolas Bro (RIKET EXODUS, Rättfärdighetens ryttare), Josephine Park (Doggystyle, Venuseffekten), Lene Maria Christensen (Friheten, Arvingarna), Solbjørg Højfeldt (Drömmaren – Karen Blixen blir till, Mörkret: Den som dräper), Søren Malling (Förhöret säsong 1 och 2, Borgen) och Lars Brygmann (Rättfärdighetens ryttare). Dessutom medverkar norske stjärnan Jakob Oftebro (Made in Oslo, Hamilton).

Varje ord har betydelse, när dialogen leder Holger Lang vidare mot nästa ledtråd, och det skapar den förtätade och medryckande stämningen som Förhöret är känd för, inte minst på grund av regissören Christoffer Boe (Journal 64, Smaken av hunger) och författaren Lasse Kyed Rasmussen (The Rain, Gisslantagningen), som med stringens och autenticitet bjuder in sin publik till att övervaka karaktärernas verbala närkamper.

– Äntligen kan vi med tredje säsongen ge svar på vem som står bakom mordet på Christina. Det har jag sett fram emot, inte minst för att det sker i samspel med den fantastiske Lars Mikkelsen och ett ymnnighetshorn av duktiga skådespelare, som skapar en avslutning att skryta om, säger Christoffer Boe.

Säsong 3 av "Förhöret" har premiär på Viaplay den 26 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL