Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då har Cell 8 premiär på Viaplay

Då har Cell 8 premiär på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 juni 2022

Flera internationella stjärnor i serien.

I slutet av sommaren har Viaplay-originalet "Cell 8" premiär – och flera internationella stjärnor kommer att medverka i serien.

Den 28 augusti är det premiär på Viaplay för filmatiseringen av Roslund & Hellströms bok "Cell 8 (Edward Finnigans upprättelse)", en intrikat historia om kärlek, dödsstraff, hämnd, politisk korruption och längtan efter att leva. I Viaplay-originalet "Cell 8" ser vi en rad välkända internationella namn, däribland Freddie Wise (Pistol, Poldark), Richard Lintern (Tyst Vittne), Sara Stewart (Unforgotten) och Lily Dodsworth-Evans (Poldark). De svenska huvudrollerna spelas av Mimosa Willamo, Leonard Terfelt och Kristofer Kamiyasu.

– Empati är en central del av serien, säger Freddie Wise.

Då har Cell 8 premiär på Viaplay
Foto: Viaplay.

Cell 8 är en mångbottnad historia om dödsstraff, hämnd och det sociala arvet som utspelar sig både i Sverige och USA. Viaplay och Miso Film har rättigheterna till filmatiseringen av fyra av författarduons böcker, och detta blir den andra boken som filmas efter Box 21, som hade premiär 2019. 

Cell 8 utspelar sig till stor del i USA och består bland annat av en välrenommerad internationell cast, däribland Sarah Stewart (Unforgotten), Lily Dodsworth-Evans (Poldark, Dracula), Nikol Kollars (Foundation), Freddie Wise (Pistol, Poldark), Richard Lintern (Tyst vittne), Victor McGuire (Trollied, Goodnight Sweetheart),  Leon Herbert (Outlander, Alien 3), Donald Sage Mackay (Deep State) med flera.

De svenskspråkiga huvudrollerna spelas av Mimosa Willamo (Box 21, Aurora), Leonard Terfelt (Bron, Box 21) och Kristofer Kamiyasu (The Princess, Box 21).

– Empati är en central del av serien, där Roslund & Hellströms berättelse drar dig in i varje karaktärs egen situation. Ämnets bisarra och obehagliga natur är något som biter sig fast i tankarna. Jag lockades av empatin som Johan (Brisinger, regissör) ville fylla karaktärerna med, och möjligheten att få jobba med det här kreativa teamet, säger Freddie Wise.

I "Cell 8" blir en man gripen för misshandel på en Finlandsfärja. Mannen heter John Swartz (Freddie Wise), en person som inte bara borde vara död, utan som också har en personlig relation till polisinspektör Mariana Hermansson, spelad av Mimosa Willamo. När Mariana och hennes chef Ewert Grens (Leonard Terfelt) börjar nysta i mysteriet med John visar sig trådarna snart leta sig både upp till de högsta politiska sfärerna, såväl som över Atlanten, till en man som är besatt av tanken på att få upprättelse för sin dotters död. I Cell 8 kommer Mariana Hermansson stå i centrum, och hennes jakt på sanningen om den mystiske John Swartz.

Med sin kompromisslösa realism baserad på djup research blev Roslund & Hellström snabbt Sveriges mest kritikerrosade och bästsäljande kriminalförfattare. I dag är de översatta till 36 språk och säljs över hela världen. Cell 8 (Edward Finnigans upprättelse) är deras tredje gemensamma roman om en grupp svenska poliser ledda av kriminalkommissarie Ewert Grens. I höst släpper Anders Roslund en ny del i bokserien om Ewert Grens och Mariana Hermansson.

Se bilder från Cell 8 här:

Cell 8 på Viaplay
Foto: Kalle Veesaar/Viaplay.
Cell 8 på Viaplay
Foto: Kalle Veesaar/Viaplay.
Cell 8 på Viaplay
Foto: Kalle Veesaar/Viaplay.
Cell 8 på Viaplay
Foto: Kalle Veesaar/Viaplay.
Cell 8 på Viaplay
Foto: Kalle Veesaar/Viaplay.
Cell 8 på Viaplay
Foto: Kalle Veesaar/Viaplay.
Cell 8 på Viaplay
Foto: Kalle Veesaar/Viaplay.

Cell 8 består av sex avsnitt och produceras av Miso Film. Serien regisseras av Johan Brisinger (Tjockare än vatten, Dirigenten) och produceras av Rachel Bodros Wolgers (Jag kommer hem igen till jul) och Karl Fredrik Ulfung (Box 21, 438 dagar). Manusförfattare är Dennis Magnusson. Exekutiv producent på Viaplay Group är Jon Petersson. Internationell distributör är Fremantle International.

"Cell 8" är ett Viaplay-original i sex avsnitt med premiär 28 augusti på Viaplay.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL