Då har Camilla Läckbergs Strandhotellet premiär på Viaplay

Då har Camilla Läckbergs Strandhotellet premiär på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
01 februari 2023 kl. 10:02

Säsong 2 redan bekräftad

I ett pressmeddelande har Viaplay annonserat när "Strandhotellet", nästa serie från deckardrottningen Camilla Läckberg, har premiär. I samma veva passar man också på att bekräfta att en andra säsong har fått grönt ljus redan innan debuten i rutan.

Den 7 mars är det premiär för den nya Viaplay-serien Strandhotellet" som är skapad av deckardrottningen Camilla Läckberg. Redan innan första säsongen ens haft premiär är det nu klart att det blir en till säsong.

Efter succéserien Lyckoviken på Viaplay kommer nu en ny krimkryddad såpa om förbjuden kärlek, familjerivalitet och mordgåtor. I den stjärnspäckade rollistan ser vi bland andra Kristallen-vinnaren Samuel Fröler, Marianne Mörck, Jenny Ulving McCabe, Rennie Mirro, Sofia Karemyr och Görel Crona.

Krimkryddad såpa

Viaplays nya serie Strandhotellet handlar om de två familjerna Gyllenmark och Grip i kuststaden Saltsjövik. Werner Gyllenmark (Samuel Fröler) kommer från en arbetarfamilj och kämpar ständigt om att få högre status i sin hemort, vilket har gjort honom hänsynslös när det behövs. Han sätter sitt Strandhotell före allt. Familjen Gyllenmark består också av Werners flickvän Vendela Kraghenmark (Jenny Ulving McCabe), vars mamma Inez (Marianne Mörck) rör om rejält i grytan när hon dyker upp i Saltsjövik.

– Det var roligt, pirrigt och spännande att få vara med i Strandhotellet. Min karaktär Inez är en otroligt känslolös mor, ett litet monster som kan sälja sin dotter för egen vinning, säger Marianne Mörck.

Familjen Grip med Egil Grip (Dennis Storhøi) i spetsen är bitter fiende med sin före detta kompanjon Werner Gyllenmark, och är sambo med dennes ex-fru Marianne (Irina Eidsvold Tøien). Egil värderar sin dotter Julie (Sofia Karemyr) högt och skäms därför över hemligheterna han håller för henne. Han försöker göra rätt för sig, men när hans många dolda sidor kommer ifatt honom blir allting till en dödlig oreda.

Nästa steg i ett framgångsrikt samarbete

Mångkonstnären Camilla Läckberg är känd som extremt framgångsrik författare, realitystjärna i Svenska Powerkvinnor, men också som såpadrottning efter succén med Lyckoviken på Viaplay. Förutom att ha skapat Strandhotellet kommer hon även själv att synas i en roll som karaktären Sussie.

Strandhotellet har premiär den 7 mars på Viaplay och redan nu är det klart att det blir en andra säsong som kommer nästa år.

– Mottagandet av Lyckoviken på Viaplay var överväldigande och ett bevis på att detta är en genre som publiken längtat lika mycket efter som jag. Så det är en underdrift att säga att jag nu är väldigt spänd på premiären av Strandhotellet. Jag har verkligen engagerat mig i de här karaktärerna och dramatisk spänning med täta intriger i kuststäder är ju något av min specialitet, säger Camilla Läckberg.

Utöver tidigare nämnda stjärnor spelas rollerna i Strandhotellet även av Filip Wolfe Sjunnesson (Fartblinda), Ylvali Rurling (Partisan), David Lenneman (Kärlek & Anarki), Caroline Johansson Kuhmunen (Jägarna), Rojan Telo (Otajmat), Kimiya Faghih med flera.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL