Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer till Viaplays nya serie Close to Me

Close to Me säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 september 2021

Fansen får hålla tummarna för mer

Den första säsongen av Viaplay-originalet finns nu att se i sin helhet på streamingtjänsten. Har du bingeat färdigt serien och undrar ifall det kommer mer? Det här vet vi om Close to Me säsong 2!

MER LÄSNING:

I denna nya thrillerproduktion följer vi Jo Harding, som tycks leva ett idylliskt liv tillsammans med sin make. Men hennes liv vänds upp och ner när hon råkar ut för ett fall, som raderar ett år ur hennes minne. När hon försöker få klarhet i saker och ting som hänt under tiden förstår hon att deras liv inte alls var så perfekt som hon först trodde. I huvudrollen ser vi ingen mindre än den danska Hollywoodstjärnan Connie Nielsen som medverkat i storfilmer som Gladiator och Wonder Woman. Andra namn på listan är Leanne Best från Young Wallander och Christopher Eccleston som även han är en internationell skådis.

Intresset för Close to Me har varit stort den senaste tiden och efter premiären kan vi konstatera att serien dragit enorm uppmärksamhet. Alla sex avsnitt av den första säsongen finns att streama på Viaplay. Men kommer vi att få se Close to Me säsong 2?

Osäkert med fortsättning – trots succé

Folk älskar en bingevänlig thriller med gott om twistar. Det råder inga tvivel om att Close to Me uppfyller dessa önskemål. Men det finns likväl osäkerheter kring en eventuell fortsättning på serien. Close to Me utger sig nämligen för att vara en miniserie, vilket indikerar att den bara är tilltänkt en säsong.

Även om det är sällsynt, så kan det stängda formatet förstås öppnas upp om serien fångar tillräckligt stort intresse och fansen mer eller mindre kräver en fortsättning. Viaplays tidigare storsuccé Partisan kändes som en typiskt svår produktion att bygga vidare på, men en andra säsong är till mångas stora glädje likväl under arbete. I fallet Close to Me säsong 2 är vi säkra på att man kan hitta en berättarmässig fortsättning om man så vill. Däremot vågar vi föreställa oss att det blir knepigare att få med sig internationella skådespelare på nytt, så att det klaffar i kalendern.

Viaplay har ännu inte gått ut med hur de ämnar att göra med deras nya thriller-serie. I dagsläget känns en uppföljare långt ifrån självklar, men lyckade produktioner som enklare når en internationell publik är förstås viktiga för NENT Groups streamingtjänst som vill fortsätta att expandera. 

Tills vidare får fansen hålla tummarna. Filmtopp uppdaterar dig så fort vi vet mer om seriens framtid.

NÄSTA ARTIKEL