Christina Schollin spelar vårdslös kanintant i Thunder in My Heart säsong 2

Christina Schollin spelar vårdslös "kanintant" i Thunder in My Heart säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
06 februari 2023 kl. 14:02

Profilen tar plats i efterlängtad Viaplay-serie

Den folkkära skådespelaren och tv-profilen Christina Schollin har en roll i den andra säsongen av Viaplays succéserie "Thunder in My Heart".

Amy Deasismont under inspelningen av TIMH säsong 2
Amy Deasismont under inspelningen av Thunder in My Heart säsong 2. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Christina Schollin är den folkkära matriarken i Wahlgren/Ingrosso-klanen som varit aktiv som skådespelare i rutan sedan 1950-talet. De senaste åren har hon dock medverkat i sparsamt med dramaproduktioner. Vi har visserligen kunnat njuta av hennes närvaro i realityprogram som Wahlgrens värld och barnproduktioner som Panik i tomteverkstan, men i övrigt har hon inte tagit sig an en dramatisk film- eller serieroll sedan sitt gästspel i Bron (2011).

Nu gör Schollin efterlängtad comeback när hon medverkar i den kommande andra säsongen av Thunder in My Heart – den hyllade Amy Deasismont-serien för unga vuxna.

Christina Schollin medverkar i Thunder in My Heart säsong 2
Christina Schollin på Viaplays pressdag. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Schollin spelar miserabel kanintant i Thunder in My Heart säsong 2

Filmtopp var på plats under Viaplays stora pressdag, där streamingtjänstens vår 2023 presenterades. På plats var flertalet av stjärnorna i Viaplays produktioner och bland dem fanns även Christina Schollin, som representerade den kommande säsongen av Thunder in My Heart.

Baserat på den flyktiga glimt vi fick av Schollin från säsong två av Thunder in My Heart kommer hon att spela en minst sagt fascinerande karaktär. Schollins karaktär ger känslan av att vara en virrig tant som tenderar att glömma släcka stearinljusen i vardagsrummet och som har en förkärlek till enormt många kaniner. Men hennes pälsvänner är inte de enda som är inneboende i hennes kaos, utan också Sigge som tycks behöva vara en ständigt hjälpande hand där hemma. 

Det var en Schollin vid gott mod som var på plats under pressdagen, efter att för bara några dagar sedan fått avlägsna sitt gips från benet efter sju långa veckor. Men hon var också noga med att poängtera att rehabiliteringsprocessen kan vara mer utmanande än själva gipset.

Alexander Abdallah och Amy Deasismont under inspelningen av Thunder in My Heart säsong 2
Alexander Abdallah och Amy Deasismont. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Succéserien är snart tillbaka

"Thunder in My Heart" hade premiär på Viaplay våren 2021 och fick ett varmt mottagande. Filmtopps recensent delade exempelvis ut ett högt betyg och överöste serien med lovord som "Thunder in My Heart ger röst till en generation".

Den andra säsongen har premiär på Viaplay senare i vår och kommer att ta vid ett år efter det att vi senast fick se karaktärerna. I den nya säsongen ältar Sigrid (Deasismont) det förflutna, medan hennes vänner vill gå vidare med livet.

Utöver Deasismont och Schollin ser vi även Alexander Abdallah, Julia Lyskova, Gustaf Hammarsten, Benjamin Shaps och Helen Sjöholm i betydande roller. Serien är skapad av Deasismont, som dessutom vann Kristallen för sin huvudroll i den första säsongen av serien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL