Thunder in my heart

5 serier för dig som gillar Thunder in my heart

25 maj 2021 kl. 18:05

Relationsdraman för unga vuxna.

Amy Deasismonts ungdomsserie "Thunder in my Heart" gör stor succé på Viaplay just nu. För dig som är sugen på liknande serier har vi samlat ihop några tips.

MER LÄSNING: 
Amy Deasismont om Thunder in my Heart

Love (2016-2018) 

I rollerna: Gillian Jacobs, Paul Rust m.fl.

Netflix-serien "Love" handlar om rebellen Mickey (Gillian Jacobs), som är alkohol- och sexberoende, och Gus (Paus Rust), som är känslomässigt klängig och inte förstår sig på sociala vinkar. Tillsammans upplever de kärlekens toppar och dalar.

Den här komedin för unga vuxna släpptes i tre säsonger och är skapad av bland andra Judd Apatow. Serien är annorlunda, fyndig och het, och utforskar två unga människor som båda har känslomässiga problem. Love har fått mycket positiv kritik, speciellt skådespelarna som anses ta sig an sina karaktärer på ett utmärkt sätt. 

Foto: Netflix

Sjukt (2021)

I rollerna: Carla Sehn, Anna Blomberg m.fl.

"Sjukt" är en serie som kan ses på SVT Play och handlar om den 26-åriga Alice (Carla Sehn) som har överlevt livmoderhalscancer. Men hon har en del problem att ta i tag efter att ha fått sin andra chans i livet. Hon har förlorat drömjobbet i London, blivit dumpad av sin pojkvän och tvingas därför flytta hem till familjen igen som bor i Stockholmsförorten Farsta.

Alice omstart i livet blir inte riktigt som hon tänkt sig med sin nattugla till bror som hon måste dela rum med, en shopaholic till mor och en pappa som filmar allting. Dessutom måste hon jobba med sin gamla mobbare från skoltiden. Sjukt är en serie av Lisa Ambjörn och baseras på den talangfulla manusförfattarens egna upplevelser. 

Foto: SVT

MER LÄSNING:
Intervju med Carla Sehn

Eagles (2019)

I rollerna: Alva Bratt, Yandeh Sallah m.fl. 

"Eagles" är ytterligare en ungdomsserie på SVT Play. Serien kretsar kring fem ungdomar i Oskarshamn, vars liv innehåller kärlek, vänskap och rivalitet som blandas med hockey.

Influencern Felicia och hockeyspelaren Elias är barn till den berömda NHL-stjärnan Mats Kroon, som återvänder från Boston till sin hemstad Oskarshamn. Men återkomsten blir allt annat än enkel med de hierarkierna som råder och som barnen nu blir en del av. Men Felicia hittar snabbt en vän i Amie och får dessutom upp ögonen för Ludde, en talang i hockeylaget. 

Foto: SVT

Delete me (2021) 

I rollerna: Amalia Holm Bjelke, Thea Sofie Loss Næss m.fl.

"Delete me" är en norsk Viaplay-serie om de två bästa vännerna Marion och Marit som är partners i synkroniserad simning. De två vännerna ska snart ta studenten och deras stora dröm är att få ett stipendium så att de kan besöka Miami när de är klara med skolan. Men deras vänskap hotas i en värld där status betyder allt och en liten svartsjuk handling där en sexvideo blir viral utan Marions tillåtelse förändrar deras liv för alltid.

Detta är en relevant berättelse som är väldigt aktuell med ungdomar som blir uthängda på internet och nätmobbning.  

Foto: Viaplay

Vakuum (2019)

I rollerna: Siri Fagerudd, Vivi Lindberg m.fl. 

Vakuum handlar om 21-åriga Linnea som flyttar från Österbotten till Helsingfors för att studera, och där hon lär känna den coola feministen Ellen och den charmige Viktor. Ellen skriver för en feministisk tidskrift vid namn Astra, medan Viktor kommer från ett lyxigt rikemansområde och festar en hel del med sitt coola gäng, vilket gör hans liv väldigt olikt Ellens. Linnea känner sig fast mellan två världar när hon slits mellan sin nya kompis och killen hon förälskat sig i, och hon måste ljuga för båda eftersom de rör sig i så olika kretsar.

Vakuum är en finsk serie om att vara sann mot sig själv, vänskap och kärlek. 

 

Foto: SVT

VIDARE LÄSNING:
5 feel good-serier att streama på Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL