Carina Berg leder Barncancergalan som firar 10 år: ”Jag får gåshud”

Carina Berg leder Barncancergalan som firar 10 år: ”Jag får gåshud”

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
12 juni 2024 kl. 08:29

Berg är tillbaka för jubileumsgalan efter den senaste succén

I år firar "Barncancergalan – Det svenska humorpriset" tio år, och till jubileumsgalan är Carina Berg programledare ännu en gång. Galan sänds till hösten på Viaplay och TV3.

I år arrangeras Barncancergalan – Det svenska humorpriset för tionde gången. Den på Viaplay och TV3 direktsända galan går av stapeln på Berns i Stockholm den 30 september. Nu står det klart att det blir Carina Berg som leder galan ännu en gång. Berg har tidigare gjort succé i rollen som programledare i de åtta föregående galorna.

Denna gången tar hon sig dessutom an uppdraget med framgångarna från Melodifestivalen i ryggen.

Carina Berg leder Barncancergalan som firar 10 år: ”Jag får gåshud”
Foto: Magnus Ragnvid / Viaplay.

Carina Berg tillbaka som programledare för Barncancergalan 2024: "Får gåshud"

Det är en tacksam Carina Berg som accepterat uppdraget för årets viktigaste gala för nionde gången i sin karriär:

– Jag är så glad och hedrad över att få leda denna gala. Jag får gåshud varje gång. Det är enligt mig årets viktigaste och mest känslosamma kväll. Det har varit fantastiskt att under de här tio åren som galan har funnits se hur framsteg inom forskningen bidragit till att rädda liv. Tack vare alla barnsupportrars gemensamma insatser kan vi fortsätta kämpa i den riktningen, med ett gemensamt mål: att fler barn ska överleva och får ett gott liv, säger Carina Berg via Viaplay.

Syftet med Barncancergalan – Det svenska humorpriset är att bidra och visa stöttning för den barncancerforskning som är livsviktig i kampen mot barncancer, så att fler barn kan överleva cancer och få ett bättre liv efter en diagnos. Sedan Barncancerfonden grundades har man bidragit med över 4 miljarder kronor till forskning, utbildning, register och biobanker som alla är essentiella i kampen mot barncancer.

I dag finansierar Barncancerfonden fler än 100 forskartjänster och drygt 200 forskningsprojekt, vilket gör dem till den största finansiären av barncancerforskning i landet.

– Barncancerområdet är forskningsintensivt, och tack vare alla de barnsupportrar vi har i form av månadsgivare kan vi utan uppehåll fortsätta stötta både den akademiska forskningen och forskningen som bedrivs på våra sjukhus. Det innebär att vi kan bidra till att förbättra cancervården både på kort och lång sikt, säger Anne Bergsten, exekutiv producent för Barncancergalan – Det svenska humorpriset och varumärkesstrateg på Barncancerfonden.

Carina Berg leder Barncancergalan som firar 10 år: ”Jag får gåshud”
Foto: Magnus Ragnvid / Viaplay.

"Barncancergalan" har under sina tio år av livsnödvändig stöttning av barncancerforskning passat på att hylla svensk humor, med tanken att skratt ofta är som allra viktigast i tuffa tider. I samband med galan i september kommer åtta priser delas ut till några av Sveriges främsta humorprofiler.

Under galan delar de prisade komikerna scen med välkända artister och vi kommer att få en inblick i livet hos några av de familjer och barn som drabbats av barncancer, när de delar med sig av sina gripande historier.

Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group kallar det för "en stor ära" att ännu en gång få sända galan på TV3 och Viaplay efter förra årets succé.

– Carina Berg leder denna gala med bravur och har en otrolig förmåga att blanda allvar med humor denna viktiga kväll, säger Joakim Franke.

Galan produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Viaplay Group med Josef Sterzenbach som producent. Exekutiv producent på Viaplay är Johan Kallerman. Galan direktsänds den 30 september kl. 20.00 på Viaplay och TV3.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL