Björn Gustafsson tackade av sig med stil – sjöng för Carina Berg

Se Björn Gustafssons storartade succé i Mello – sjöng ny låt för Carina Berg

  • SVT Play
Axel Diedrichs
10 mars 2024 kl. 09:03

Gav till slut svenska folket vad det vill ha

Björn Gustafsson gjorde stor succé i "Melodifestivalen" när han avrundade sin medverkan i programmet med en ny kärlekslåt till Carina Berg.

2008 stod Björn Gustafsson för en av de mest berömda mellanakterna i Melodifestivalens historia. Han sjöng då en humoristisk kärlekslåt till Carina Berg som hade flera uppmaningar att göra slut med dåvarande partnern Kristian Luuk. I en intervju med Filmtopp berättar Carina själv att Gustafssons nummer kom väldigt oväntat, men att det "varit det största" och att det fortfarande kommer fram folk till henne och pratar om det på stan.

Se Björn Gustafssons storartade succé i Mello – sjöng ny låt för Carina Berg
Foto: SVT.

Se Björn Gustafssons storartade succé i Mello – sjöng ny låt för Carina Berg

Sedan det blev klart att Gustafsson skulle vara med som en sidekick till Berg i årets Melodifestivalen har tittarna hoppats och hoppats på att han skulle reprisera sin klassiker, som har setts flera miljoner gånger bara på Youtube. I finalen skulle han också komma att ge svenska folket vad det vill ha, det vill säga en ny kärlekslåt till programledaren.

Sekvensen börjar med en sketch där Kristian Luuk finns med bakom kulisserna och tvingas trösta en deppig Björn som inte känner att han håller på att misslyckas med sin roll i Mello. Han får då rådet att "ge folket vad det vill ha" och plötsligt vänder vindarna. Nytänd och bestämd, beger Björn sig ut på scenen till publikens jubel med en gitarr i handen för att leverera ett efterlängtat sångnummer. Men den här gången bjuder det på en twist – halvvägs in dyker nämligen Carina upp på scenen för att sjunga färdigt den nya låten tillsammans med honom. 

Björns och Carinas stund tillsammans möts av enorma jubel. Har vi ett nytt klassikerinslag i programmets historia? Det överlåter vi till dig att avgöra.

Se Björn Gustafssons nya kärlekslåt till Carina Berg i "Melodifestivalen" här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL