Camilla Läckberg

Efter Lyckoviken – Viaplay gör Camilla Läckbergs Strandhotellet

  • Viaplay
Filmtopp
02 augusti 2022 kl. 10:08
ANNONS
ANNONS

Ny såpopera av deckardrottningen

I dag inleder Viaplay inspelningen av Camilla Läckbergs nya serie "Strandhotellet", som likt "Lyckoviken" är en blandning mellan såpopera och kriminaldrama.

Efter hennes enorma succé med Viaplay-serien Lyckoviken kommer snart Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet. Serien beskrivs som en spännande blandning mellan såpopera och kriminaldrama, och inspelningarna drar igång idag i den idylliska kuststaden Varberg. Strandhotellet har premiär på Viaplay under 2023.

Allt vi vet om Camilla Läckbergs serie "Strandhotellet" på Viaplay

Hotellägaren Werner Gyllenmark firar sin 60-årsdag och alla är inbjudna; Werners barn, hans exfru, alla anställda och till och med Werners ärkefiende Egil Grip. Men firandet får ett abrupt slut då en olycka sker, som inte bara påverkar gästerna – utan hela byn. Hemligheter, som invånarna i kuststaden gjort allt i sin makt för att dölja, börjar sakta komma upp till ytan.

Efter Lyckoviken – Viaplay gör Camilla Läckbergs Strandhotellet
Foto: Viaplay.

Med över 30 miljoner sålda böcker i över 60 olika länder är Camilla Läckberg drottningen av nordiska kriminalromaner. Hennes samarbete med Viaplay har även det varit en framgångssaga där såpoperan Lyckoviken och långfilmen Glaciär båda lockat enormt stort intresse bland streamingtjänstens prenumeranter. 

Camilla Läckbergs ord om nya serien "Strandhotellet":

– Såpopera är en otrolig genre, och något man som tittare verkligen kan leva sig in i. Jag är så glad att få göra detta med Viaplay och tillsammans kunna bjuda in till en sådan vacker plats som Saltsjövik. Men som alla såpa-fantaster vet ligger det ofta något annat på lur under den vackra idyllen. Det är dags för tittarna att sätta tänderna i en ny såpa, nya spännande karaktärer och nya intriger.

Så här säger Viaplay Groups Chief Content Officer Filippa Wallestam om att få fortsätta arbeta med Läckberg:

– Camilla Läckberg och Viaplays Lyckoviken lyckades återuppliva genren såpopera. Hennes nästa drama bjuder på rivalitet, förbjuden kärlek och som alltid med Camilla, en överhängande risk att några av karaktärerna inte överlever till slutet. Precis som med ’Lyckoviken’ kommer ’Strandhotellet’ att locka en bred publik till Viaplay, vilket även innefattar tittare som kanske streamar för allra första gången.

"Strandhotellet" (Engelsk titel: The Beach Hotel) är skapad av Camilla Läckberg och ledskribenterna är Lovisa Löwhagen och Jakob Vasell, vilka båda två jobbade på Lyckoviken. Exekutive producenter är Kristoffer Graci från Creative Society Production och Lotta Dolk från Viaplay Group.

Viaplay planerar att släppa minst 70 originalproduktioner under 2022.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL