Blir Wisting säsong 5 av som planerat?

Blir Wisting säsong 5 av som planerat?

  • Viaplay
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 09 maj 2024 kl. 09:05 | Publicerad 07 maj 2024 kl. 15:05

Får vi se mer av chefsutredaren?

Tidigare i vår hade den fjärde säsongen av kriminalserien "Wisting" premiär på Viaplay. Streamingtjänsten har tidigare bekräftat en femte säsong, men det var innan deras ekonomiska kris. Filmtopp tar en närmare titt och undersöker hur läget ser ut just nu för en fortsättning.

I Viaplays populära kriminalserie "Wisting" får vi följa polisen och chefsutredaren William Wisting (Sven Nordin) när han utreder olika brott i det idylliska Larvik. I den fjärde säsongen försvinner en ung pojke från sitt hotell, samtidigt som en i hotellpersonalen med koppling till pojkens familj, hittas mördad. Wisting ställs inför sitt svåraste fall hittills då han måste hitta pojken och lösa mordet. Något som inte visar sig vara så enkelt då den försvunna pojkens familj håller på hemligheter som försvårar utredningen. 

Kriminalserien är baserad på deckarböckerna av Jørn Lier Horst och de tre första säsongerna av Wisting är skapade och regisserade av Trygve Allister Diesen. Men inför säsong 4 skedde en ändring och Henrik Georgsson, som även regisserat den svensk-danska succéserien Bron, tog över som regissör. 

Många har säkert redan plöjt igenom de fyra nya avsnitten och undrar såklart nu: blir det en till säsong av Wisting? Filmtopp har undersökt hur förutsättningarna ser ut! 

Wisting pratar med en kollega.
Foto: Viaplay.

Wisting säsong 5 – får vi en fortsättning trots krisen?

"Wisting" är en av Viaplays mest populära kriminalare och förra våren bekräftade streamingtjänsten att det blir en säsong 5 av serien. I den ska vi få följa en sjukskriven Wisting som råkat ut för en allvarlig skada i jobbet. Men när han får ett mystiskt brev leder det honom till ett gammalt mordfall, som många anser borde öppnas på nytt. I säsong 5 ska Arild Fröhlich ta över som regissör. 

Men sen Viaplay gick ut med detta har det hänt en hel del och streamingtjänsten har haft ett minst sagt turbulent år. Efter en kollaps på börsen i somras har de har tvingats säga upp anställda, dra ner på utbudet och sälja titlar till konkurrerande streamingtjänster. Frågan som återstår då är om detta kommer att påverka den femte säsongen av Wisting. 

I nuläget har Viaplay inte uttalat sig om statusen för säsong 5, men det är ett gott tecken att säsong 4 hade premiär som planerat. Vi får inte heller glömma att Wisting är en av Viaplays mest populära kriminalare, som de vet lockar tittare. Så trots allt som hänt ser det fortfarande ut som att det blir en fortsättning. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Wisting" och dess framtid. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL