Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Förhöret säsong 2

Bilder släppta på Förhöret säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juni 2021

Släpps senare i år.

Den danska originalserien "Förhöret" är tillbaka på Viaplay i höst. I den andra säsongen har svenska stjärnan Pernilla August en av rollerna. Nu släpps de första bilderna från kommande säsongen.

En misstänkt, ett förhör per avsnitt. Med sin innovativa berättarform och stil tog den första säsongen av Förhöret både tittare och kritiker med storm. Huvudkaraktären i den nya säsongen är psykologen Susanne (Trine Dyrholm), som förlorade sin dotter under säsong ett. Nu kastar hon sig in i en intensiv jakt för att rädda ett liv – men blir i slutändan själv den som jagas.

– Ett framgångskriterium i TV-världen är att du får göra en säsong till och som tack för det måste du sedan skriva något som är en förlängning av eller helst ännu bättre än förra säsongen. Så vi har banne mig verkligen strävat efter det också! Vi har tagit in flera duktiga skådespelare som på olika sätt följer Trine Dyrholms turné genom de åtta avsnitten, där hon driver alla möten till sin yttersta spets, säger regissören Christoffer Boe.

 
 

Nu kan vi presentera de första bilderna från andra säsongen med en imponerande rollista. Trine Dyrholm (A Royal Affair) flankeras av en rad kända skådespelare så som svenska stjärnan Pernilla August (Star Wars: The Clone Wars, Glitch), Ulrich Thomsen (Festen, Banshee), Dar Salim (Darkland), Danica Curcic (Stilla hjärta), Søren Malling (Borgen, Kapningen), Fanny Leander Bornedal (Journal 64) och Olaf Johannessen.

Förhöret säsong 2
Foto: Henrik Ohsten.
Förhöret säsong 2
Foto: Trine Per Arnesen.
Förhöret säsong 2
Foto: Henrik Ohsten.
Förhöret säsong 2
Foto: Henrik Ohsten.

Handlingen i andra säsongen tar fart när Susanne försöker återhämta sig efter förlusten av sin dotter och återupptar sitt arbete som psykolog. När hon försätter en klient i hypnos öppnar hon en dörr till hans undermedvetna och mannen avslöjar att han mot betalning dödat flera unga kvinnor, och att han redan nu har ett nytt beställningsmord. Hans uppenbarelser får Susanne att ge sig ut på en livsfarlig resa till den cyniska undre världen för att förhindra den unga flickan från att dödas. Men det ska visa sig att ingen är oskyldig – inte ens Susanne.

 
 

Andra säsongen av Förhöret är skriven och regisserad av Christoffer Boe med Anna Juul som medförfattare. Serien distribueras av Fremantle samt produceras av Miso Film och består av åtta avsnitt, med premiär på Viaplay i höst.

NÄSTA ARTIKEL