Bästsäljare blir Viaplays största originalproduktion

Bästsäljare blir Viaplays största originalproduktion

  • Viaplay
Filmtopp
26 februari 2020 kl. 12:02

Premiär i början av 2022.

Idag blev det officiellt att Viaplay går in i en samproduktion med flertalet internationella bolag i deras nästa originalproduktion "The Swarm".

Filippa Wallenstam
Filippa Wallenstam. Foto: Nordic Entertainment Group.

Exekutiv producent för "The Swarm" är prisbelönade Frank Doelger (Game of Thrones). Inspelningarna av dramaserien drar igång till hösten med premiär på Viaplay i början av 2022.

För mer relaterad läsning: 

Nya serier på Viaplay
Happy Jankell bekämpar näthat i ny serie på Viaplay
Då kommer Det som göms i snö säsong 2

The Swarm är ett övernaturligt drama, baserat på boken med samma namn av tyska Frank Schätzing, och handlar om en av de största utmaningarna mänskligheten någonsin stött på. En grupp forskare världen över upptäcker att liv under vatten besitter intelligens man tidigare inte vetat om. Livet under vattnet har fått nog av att människan förgiftat och förstört deras livsmiljö i haven, och dessa livsformer vill hämnas. Valar sänker båtar, skaldjur förgiftar människor och dricksvattnet - de slår tillbaka mot mänskligheten överallt de kan med dödlig utgång. 

– Det här liknar ingenting som vi någonsin gjort förut. Dels för att vi har knutit en internationellt stor och fantastisk producent till oss, som verkligen brinner för det här projektet. Dels för kombinationen av att historien är komplex, ambitiös och visuellt mycket vacker. Dessutom belyser The Swarm problematiken om hur det ligger till med vår miljö och den värld vi lever i. För NENT Group bidrar också The Swarm till att föra fram budskapet att vi genom underhållning kan försöka påverka världen för en bättre framtid, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Boken The Swarm kom ut 2004 och har hittills översatts till 25 språk. Författaren Frank Schätzing kommer dessutom att tillsammans med Emmy Award-vinnaren Frank Doelger vara med och producera The Swarm.

The Swarm är en samproduktion mellan Nordic Entertainment Group, italienska Rai Fiction, franska France Télévisions och tyska Intaglio Films (som i sin tur består av Beta Film och ZDF Enterprises) samt ndF International Production. Totalt blir det åtta engelskspråkiga avsnitt av The Swarm. Inspelningarna påbörjas i höst och beräknas ha premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay under 2022. 

NÄSTA ARTIKEL