Då kommer "Det som göms i snö" säsong 2

Då kommer "Det som göms i snö" säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 30 januari 2020 kl. 13:01
ANNONS
ANNONS

Robert Gustafsson och Ia Langhammer kommer tillbaka.

Leif GW Perssons hyllade kriminaldrama "Det som göms i snö" kommer tillbaka till Viaplay med en andra säsong i början av 2021.

Viaplays nya originalserie produceras av Yellow Bird. Robert Gustafsson, som vann bästa manliga huvudroll för sin insats i succéserien vid Kristallen-galan 2019, är nu tillbaka i rollen som polisen Peter Wendel.
– Jag ser med stor otålighet fram emot en andra säsong och att få möjlighet att fördjupa mig ännu mer i karaktären, säger han.

Den prisade serien Det som göms i snö – som är baserad på en idé av kriminalförfattaren Leif GW Persson – kommer tillbaka med en andra säsong till NENT Groups streamingtjänst Viaplay över hela Norden med exklusiv premiär i början av nästa år. Den kommer senare att visas på Discoverys plattformar.

Kriminaldramat var en stor tittarsuccé som hyllades av kritikerna och nominerades i tre kategorier på Kristallen-galan 2019. Huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson (Hundraåringen, Torsk på Tallinn) vann en Kristall i kategorin bästa manliga skådespelare för sin gestaltning av Kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel.

Robert Gustafsson i "Det som göms i snö".
Robert Gustafsson i "Det som göms i snö". Foto: Viaplay.

– Det finns sidor hos Peter Wendel som jag också hittar hos mig själv – som den trubbiga envisheten till exempel. Men annars är vi väldigt olika. Så olika att det faktiskt känns mer som att det var Peter Wendel som vann den där Kristallen och inte jag, säger Robert Gustafsson.

Seriens framgång tror han till stor del beror på att den är mer verklighetstrogen än många andra polisserier.

– Det som göms i snö har en attraktiv blandning av krypande psykologisk thriller och klassiskt svenskt kriminaldrama – men också med både svart och vardaglig humor. Det tror jag är en stor del av framgången. En verklig dag för en polis består ju sällan eller nästan aldrig av stor spänning och biljakter, utan av saker som personliga draman, rädsla, beslutsångest och humor.

Skådespelerskan Ia Langhammer (Älska mig, Det stora experimentet) är också tillbaka i rollen som Barbro Svensson. Inspelningarna kommer att pågå under våren 2020.

– Vi är enormt stolta över att kunna presentera en andra säsong av Det som göms i snö. Serien var en av våra absolut största tittarsuccéer förra året, den vann en Kristall och var dessutom nominerad i tre kategorier på galan. Jag förstår verkligen varför Det som göms i snö är så uppskattad och längtar lika mycket som våra tittare efter en andra säsong, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Den andra säsongen av Det som göms i snö är ett Viaplay Original och en samproduktion mellan Viaplay och Discovery Networks SwedenAlexia Wennberg och Eiffel Mattsson producerar för Yellow Bird, Nordens största produktionsbolag med fokus på drama. 

Manus skrivs av skaparna Aron Levander och Hans Jörnlind och för regin står Kristian Petri (som tidigare arbetat med Leif GW Persson i filmatiseringen av En pilgrims död) och Daniel Di Grado (Hidden).

Officiella hashtags: #detsomgömsisnö #viaplayoriginal #viaplay 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL