Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alida Morberg frontar North Sea Connection

Alida Morberg frontar North Sea Connection

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 oktober 2021

Spännande upplägg i Viaplays nya storsatsning

North Sea Connection är Viaplays nästa internationella originalserie med bland andra svenska stjärnorna Alida Morberg och Claes Ljungmark i rollerna. Inspelningen har precis börjat kring Roundstone Harbour på Irland, med premiär på Viaplay under nästa år.

MER LÄSNING:

På ytan är livet i den lilla fiskebyn harmoniskt och idylliskt, men bakom de guppande trålarna döljer sig en helt annan verklighet. 

- Det ska bli kul att få jobba utomlands och möta en annan kultur och nya kollegor, säger Alida Morberg.

North Sea Connection är en modern dramathriller som utspelar sig i ett isolerat, stillsamt och lantligt fiskesamhälle i Roskillane, Connemara. Familjen Kenny har fiskat på Irlands västkust i generationer men Ciara (Lydia McGuinness), den yngsta i familjen, kan mycket väl bli den sista familjemedlemmen som gör det. När hennes bror Aidan (Kerr Logan) äventyrar familjens liv genom att i hemlighet gå med på att hantera en drogtransport till sjöss, måste Ciara blidka kartellen och hitta ett sätt för familjen att överleva.

I serien spelar svenska stjärnan Alida Morberg rollen som den påstridiga och duktiga polisen Tuva. Hon drivs av att bevisa sig för sin chef, samtidigt som hon tampas med fördomarna om att vara en ung kvinnlig polis.

- Att gå in i rollen som polis blir en utmaning som kräver helt andra kvalitéer än mitt vanliga jag. Som polis måste man kunna vara konkret och auktoritär, kunna ta snabba beslut och vara uppmärksam på farliga situationer. Jag är av naturen en känslomänniska som analyserar och funderar en hel del. Jag har ibland en naiv tilltro till människor och tror gott om alla, säger Alida Morberg.

"Kul att addera till våra internationella Viaplay-original."

Förutom Alida Morberg (Beck, Svartsjön) syns flera välkända profiler däribland Claes Ljungmark (Borg), Lydia McGuinness (Wild Mountain Thyme) och Kerr Logan (Alias Grace).

-  i är en stark historia som jonglerar en fridfull och vacker miljö, spännande historia, begåvade skådespelare och ett superteam bakom kameran. Serien har alla ingredienser en spännande thriller ska ha och det är väldigt kul att kunna addera den här serien till våra redan starka internationella Viaplay-original, säger Filippa Wallestam EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group (NENT Group).

Viaplay-originalet North Sea Connection är skrivet av Mark Greig (Bulletproof) samt regisseras av Paul Murphy (Red Election) och Hannah Quinn (The Stranger). 

Totalt släpps 6 avsnitt á 45 minuter med premiär på Viaplay under nästa år.

NÄSTA ARTIKEL