Alfred Svensson och Peter Stormare i serien The Journey

Alfred Svensson och Peter Stormare i serien The Journey

  • Viaplay
Filmtopp
19 maj 2022 kl. 12:10

"Övertygad om att det kommer ske mirakel"

I år är det premiär för Viaplays serie "THE JOURNEY - 15 dagar i Nepal" där kändisar som Alfred Svensson och Peter Stormare gör ett av deras största äventyr.

I Viaplays nya serie THE JOURNEY - 15 dagar i Nepal ska flera stora svenska profiler ta sig till en av världens mest mytomspunna och spirituella platser. Närmare bestämt rör det sig om Peter Stormare, Izabella Scorupco, Therese Alshammar, Roy Fares, Kristina ’Keyyo’ Petrushina och Alfred Svensson som ska ut på sitt livs resa. 

- Den här resan har jag ingen aning om hur den kommer att påverka mig. Men jag är övertygad om att det naturligtvis kommer att ske mirakel, säger Peter Stormare i ett pressmeddelande.

Nepal är ett av världens fattigaste länder, men de har ett färgstarkt kulturliv med över 30 miljoner invånare, hundratals folkgrupper och ett rikt djurliv med krokodiler, noshörningar, tigrar och elefanter. Det gränsar även mot Tibet och världens högsta berg: Mount Everest.

Den inre och yttre resan i fokus

THE JOURNEY - 15 dagar i Nepal är inget tävlingsprogram. I stället är det profilernas inre och yttre resa som står i fokus. De kommer stifta nya bekantskaper och ta sig igenom utmanande strapatser för att slutligen nå Himalaya. 

– Nepal är spiritualismens epicentrum och det har varit en dröm att få komma hit, säger Peter Stormare.

Peter Stormare är inte den enda Hollywoodstjärnan som ställer upp i THE JOURNEY - 15 dagar i Nepal. Även Izabella Scorupco är med på resan. Hon slog igenom internationellt efter sin roll i Bondfilmen Goldeneye och sågs senast i Viaplays Hidden

– Jag har alltid drömt om att få åka till Nepal. Känslan av att klara av det som stundtals kände helt omöjligt är ovärderlig och så oerhört stålsättande.

De två sällskapas även av Roy Fares, en hyllad konditor och programledare, Kristina ’Keyyo’ Petrushina som är skådespelerska, programledare och komiker, VM-medaljören i simning Therese Alshammar och Alfred Svensson, som slog igenom i rollen som Billy Öhman i humorserien Leif & Billy.

Expeditionen tar sin början i Nepals nationalpark Chitwan, en subtropisk tätdjungel med elefanter, noshörningar, tigrar och floder fyllda med krokodiler. Vidare vandrar de genom landskapet där de möter lokalbefolkning och tar del av deras vardag. Målet är att efter 15 dagars resande nå slutdestinationen – Himalaya. 

"THE JOURNEY – 15 dagar i Nepal" visas i åtta avsnitt på Viaplay under hösten 2022.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL