Advokaten säsong 3 – Blir det någon fortsättning?

Advokaten säsong 3 – Blir det någon fortsättning?

  • Viaplay
Filmtopp
18 juni 2020 kl. 15:06
ANNONS
ANNONS

Advokaten har många tittare.

Viaplays originalserie "Advokaten" har blivit en stor tittarfavorit. Nu rullar den andra säsongen och många undrar om det kommer att bli någon fortsättning.

Den första säsongen av "Advokaten" dök upp på Viaplay den 26 februari 2018. Trots att serien fick lysande kritik och blev en omedelbar tittarsuccé, dröjde det till maj 2020 innan vi fick se den andra säsongen. Nu rullar Advokaten säsong 2 mot sitt slut och många är givetvis nyfikna på om vi kommer att få se mera.

Advokaten handlar om försvarsadvokaten Frank (Alexander Karim) och hans syster Sarah (Malin Buska). Som barn bevittnade de deras föräldrars död och när Frank får reda på att deras mördare är en viktig klient på advokatfirman som han arbetar på blir han besatt och kräver hämnd.

Den första säsongen av Advokaten blev Viaplays mest streamade serier 2018 och väckte ett enormt gensvar hos den svenska publiken.

I den andra säsongen har Frank just släppts ur häktet och vill börja leva ett vanligt liv – men det förflutna vägrar att släppa taget. En chockerande upptäckt gör att han tvingas samarbeta med sin värsta fiende Thomas Waldman (återigen spelad av den danska stjärnan Thomas Bo Larsen) och sanningen för honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem. Men hur länge kan två ärkefiender förbli vänner? Och vem ska göra det sista draget i ett spel som visar sig vara farligare än någon kunnat ana?

Vi håller tummarna för "Advokaten" säsong 3.

Advokaten
Foto: Viaplay.

Än så länge har inte NENT Group som driver Viaplay gett något officiellt besked på om vi kommer att få se en tredje säsong av Advokaten. När vi frågade Susanne Nylén, presschef på NENT Group, om vi kan räkna med en fortsättning svarade hon följande:

Advokaten har tagits emot otroligt väl av tittarna. Säsong 2 är, precis som säsong 1, redan en stor tittarsuccé och det märks att fortsättningen har varit efterlängtad. Vi ser också att många som kanske missat första säsongen nu ser ikapp den, vilket visar på en fin effekt och styrka i serien. Angående eventuella fler säsonger av Advokaten är det inget vi kan kommunicera nu tyvärr. 

Även om det är för tidigt för att kommunicera ut om det blir en till säsong så är det mycket som talar för det. Utöver seriens enorma popularitet, så är det också mer eller mindre standard att serier säljs in för tre säsonger. Går konceptet hem hos publiken, och det inte rör sig om en miniserie, så tuffar tåget på i några säsonger.

Förmodligen kommer NENT Group att ge ett officiellt besked om Advokaten säsong 3 först om några månader, så innan dess får vi nöja oss med att hoppas – även om vi kan känna oss hyfsat säkra på vad utfallet blir.

För mer läsning, scrolla vidare eller spana in vår intervju med Alexander Karim, där vi tog en åktur i hans bil och pratade om Advokaten, Peter Jackson och mycket annat!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL