5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

"Världens bästa skådespelare" enligt Quentin Tarantino

Filmtopp
Uppdaterad 26 juni 2023 kl. 18:25 | Publicerad 25 juni 2023 kl. 19:30

"Aldrig sett en skådespelare uppslukas så av sin karaktär"

Få regissörer har haft ett lika stort genomslag hos publiken som Quentin Tarantino. Att han älskar film är sedan tidigare känt, men en gång i tiden avslöjade han vem han tycker är världens bästa skådespelare.

Efter framgångarna med Reservoir Dogs och Pulp Fiction var Quentin Tarantino störst i den stora vågen med amerikanska indieregissörer. Förväntningarna på hans tredje film, Jackie Brown, var enorma och många fans blev besvikna på resultatet – även om filmen länge har haft sin lojala publik och fått ett större erkännande i efterhand.

När Tarantino promotade sin film i en intervju med Charlie Rose avslöjade han att en av skådespelarna han arbetade med, den legendariske Robert De Niro, imponerade likt ingen innan:

– Han förtjänar sitt rykte som den förmodligen bäste skådespelaren i sin generation. Jag tror att han är den bäste skådespelaren i världen. Jag har aldrig sett en skådespelare uppslukas så av en karaktär, i det verkliga karaktärsarbetet. Och det jag menar med det är att när Robert spelar Louis, så arbetar han med sin karaktär från stund till stund. De Niro har det där klart för sig. Han är så mycket inne i sin karaktär.

I Jackie Brown spelar Robert De Niro småskurken Louis Gara och bjuder mycket riktigt på en helt fenomenal rolltolkning, liksom hans motspelare Samuel L. Jackson, Robert Forster, Michael Keaton och Pam Grier.

"Världens bästa skådespelare" enligt Quentin Tarantino
Robert De Niro är "världens bästa skådespelare" enligt Quentin Tarantino. Foto: Miramax

De bästa skådespelarna i Tarantinos generation

Enligt Far Out Magazine ska regissören i en annan intervju fått frågan om vilka skådespelare som är de bästa i hans egna generation, något han snabbt svarade på med "Tim Roth, Sean Penn och Nick Cage".

Intressant nog är Tim Roth den enda av dem som Tarantino har valt att arbeta med (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, The Hateful Eight). Tarantino beskriver honom som kameleont.

Vi får hoppas att Sean Penn och Nicolas Cage medverkar i nästa Tarantino-film.

10 oförglömliga roller av Robert De Niro

Att dubbelt Oscarsbelönade Robert De Niro är en stor mästare är vi nog alla överens om, nedan listar vi 10 filmer som du helt enkelt bara måste se med honom – eller se om.

  1. Dödspolarna (Martin Scorsese, 1974)
  2. Gudfadern del II (Francis Ford Coppola, 1974)
  3. Deer Hunter (Michael Camino, 1978)
  4. Tjuren från Bronx (Martin Scorsese, 1980)
  5. King of Comedy (Martin Scorsese, 1982)
  6. Once Upon a Time in America, 1984)
  7. Brazil (Terry Gilliam, 1985)
  8. The Mission (Roland Joffé, 1986)
  9. Jackie Brown (Quentin Tarantino, 1997)
  10. Släkten är värst (Jay Roach, 2000)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL