5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 09:26 | Publicerad 12 januari 2016 kl. 18:30

Hur bra koll har du på Tarantino?

Quentin Tarantino har med filmer som Pulp Fiction, Reservoir Dogs och Inglourious Basterds blivit en av de mest ikoniska filmskaparna någonsin. Här är fem saker som du kanske inte visste om mångas favoritregissör:

1. Har suttit i fängelse

Innan berömmelse och rikedom slog till för Tarantino, spenderade han tio dagar i L.A. county jail på grund av obetalade parkeringsböter värda 7000 dollar. Han har senare berättat att han har suttit i fängelse vid totalt tre tillfällen för just parkeringsböter, men även för att hitta inspiration till dialog.

Redan vid femtonårsåldern blev han arresterad för att ha stulit en Elmore Leonard novell som han senare ironiskt nog baserade Jackie Brown på.

2. Skulle egentligen spela Pai Mei i "Kill Bill: Vol. 2"

PaimEi

Tarantino har berättat att han från början själv hade tänkt att spela asiatiska kampsportsmästaren Pai Mei. En roll som senare gick till Gordon Liu efter att Tarantino valde att istället regissera scenerna och inte agera som skådespelare med någon annan bakom kameran.

3. Blev erbjuden att regissera "Men in Black"

Men-in-Black-Theme-Song-5

Efter framgångarna med sin debutfilm Reservoir Dogs fick Tarantino erbjudandet att regissera kultklassikern Men in Black (1997) med Will Smith i huvudrollen. Tarantino avböjde erbjudandet, men möjligheten att han och Smith skulle få arbeta tillsammans dök upp när Smith ryktades till Django Unchained. Trots spekulationerna gick rollen istället till Jamie Foxx.

4. Älskar rockabilly

Manuset till filmen True Romance skrevs av Tarantino och det finns därför en anledning till varför karaktären Clarence är ett sådant stort fan av Elivs. Tarantino har själv sagt att han som artonåring fastnade för rockabillymusik och brukade även färga sitt hår svart.

5. Tarantino som Elvisimitatör

Tarantino golden girls

Regissören gillar att ge sig själv småroller i sina egna filmer och ibland dyker han även upp i vännen Robert Rodríguez filmer. Hans första skådespelarroll kom 1988 när han spelade en Elvisimitatör i TV-serien The Golden Girls.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL