Vänner-stjärnorna talar ut efter Matthew Perrys död

Vänner-stjärnorna talar ut efter Matthew Perrys död

Axel Diedrichs
31 oktober 2023 kl. 08:10

"Kommer att säga mer när vi är redo"

Under natten till söndagen blev det känt att Matthew Perry gått bort. I ett gemensamt uttalande delar de andra Vänner-stjärnorna med sig av sina känslor.

Alldeles nyligen hamnade världen i chock av nyheten om att Matthew Perry från Vänner är död, 54 år gammal. Han hittades drunknad i sitt badkar hemma i Los Angeles, och nu pågår polisens utredning. I ett uttalande som delats exklusivt via tidningen People Magazine har Perrys gamla vänner och kollegor från succéserien, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney CoxDavid Schwimmer och Matt LeBlanc, nu talat ut efter dödsbeskedet. 

Vänner-stjärnorna talar ut efter Matthew Perrys död
Foto: NBC.

Vänner-stjärnorna talar ut efter Matthew Perrys död

Vänner rullade mellan 1994-2004 och är än i dag en av världens mest populära komediserier. Matthew Perry är den första av de sex skådespelarna i kärngruppen att lämna oss. Gruppen beskriver det som en "ofattbar förlust". 

– Vi är alla helt förkrossade av förlusten av Matthew. Vi var mer än bara skådespelarkollegor. Vi är en familj, säger de via People Magazine och fortsätter: 

– Det finns så mycket att säga, men just nu kommer vi att ta tiden till att sörja och bearbeta denna ofattbara förlust. I framtiden kommer vi att säga mer, när vi är redo. 

De avrundar uttalandet med att viga sin kärlek och sina tankar åt Perrys familj, hans vänner och alla som älskar honom.

Sammanlagt gjordes det 234 avsnitt av Vänner. Perry medverkade i varenda en av dem. Under tiden blev han även nominerad till en Emmy för sin insats.

Läs Filmtopps hyllningskrönika om Matthew Perry där Emil Rasmussen sätter ord på varför Chandler Bing är viktigaste karaktären i "Vänner".

NÄSTA ARTIKEL