Matthew Perry död – vi minns hans finaste scen från Vänner

Matthew Perry död – vi minns hans finaste scen från Vänner

Axel Diedrichs
Uppdaterad 31 oktober 2023 kl. 09:10 | Publicerad 29 oktober 2023 kl. 07:10

Briljerade som Chandler Bing

I dag slås vi av nyheten om att Matthew Perry från den älskade komediserien "Vänner" har dött. Skådespelaren blev 54 år gammal.

Snabbversion
  • Skådespelaren Matthew Perry hittades död den 28 oktober.
  • Spelade karaktären Chandler i "Vänner".
  • Filmtopps redaktör Axel Diedrichs lyfter fram skådespelarens finaste scen ur TV-serien.

Enligt samstämmiga uppgifter har skådespelaren Matthew Perry från Vänner hittats död i sitt badkar hemma i Los Angeles. Det ska ha skett klockan 16:00 på lördagen. Nu pågår en utredning om vad som var dödsorsaken, rapporterar Los Angeles Times. Skådespelaren hade länge ett tungt missbruk men inga droger hittades på plats, och heller inga skador på kroppen. Det bedöms som mest sannolikt att han drunknade i badkaret efter ett hjärtstillestånd. 

I ett uttalande via Los Angeles Times uttrycker Warner Bros. Television Group, som ligger bakom Vänner, sin sorg över beskedet om Perrys död: 

– Vi är förtvivlade över att vår käre vän gått bort. Matthew var en otroligt begåvad skådespelare och en outplånlig del av vår familj. Hans komiska genialitet kändes över hela världen, och hans arv kommer att leva vidare i hjärtat hos så många. Detta är en hjärtskärande dag, och vi skickar vår kärlek till hans familj, hans nära och kära, och alla hans hängivna fans.

I ett gemensamt uttalande sörjer stjärnkollegorna från serien Matthew Perrys död.

Matthew Perry död – vi minns hans finaste scen från Vänner
Foto: NBC.

Vi minns Matthew Perrys finaste scen i Vänner

Med tio säsonger av Vänner har Matthew Perry gett fansen oräkneliga mängder med skratt genom sin snärtige och ofta pessimistiske karaktär Chandler Bing, som han blev Emmynominerad för. Men när vi ska lyfta fram hans finaste ögonblick i den älskade serien tänker vi inte på ett där man i första hand skrattar. 

I ett av seriens mest hyllade avsnitt, The One With the Proposal: Part 2 från säsong 6, får vi följa med när Chandler och Monicas förhållande riskerar att rasa samman, trots att de känner starkt för varandra. Samtidigt som Chandler låtsas hata tanken om äktenskap, samtidigt som han planerar att fria till henne, trycker Monicas gamla flamma Dr. Richard Burke på för att hon ska ge honom en andra chans. 

När Chandler i panikartat tillstånd tror att hans stora plan gått i spillror och att han förlorat Monica till Richard rusar han för att få tag på henne. Vad som följer resulterar i både Matthew Perrys finaste scen och den finaste scenen i serien överlag:

 

NÄSTA ARTIKEL