Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Upplev Escape Room 2 – på riktigt!

Upplev Escape Room 2 – på riktigt!

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
21 juli 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
21 juli 2021

Nu kan du testa på hur det hade varit att uppleva skräckfilmen på riktigt.

Den 13 augusti har "Escape Room 2: No Way Out" biopremiär i Sverige, men har du vägarna förbi Hollywood kan du redan nu besöka ett riktigt escape room baserat på filmen.

Den första "Escape Room"-filmen kom ut 2019, och även om den fick ta emot blandade betyg av kritikerna så lockade den till sig många tittare. Något som i sin tur ledde till att vi nu kan se fram emot en uppföljare.

Att "Escape Room" lyckades bygga upp en gedigen skara fans är inte helt förvånande med tanke på hur populärt konceptet är utanför filmens värld. Så kallade escape rooms är, för den som inte vet, ett typ av spel där deltagare måste lösa ledtrådar och ta sig förbi utmaningar i ett eller flera rum under en utsatt tid. Ofta är målet just att lyckas ta sig ut ur rummet, vilket har gett upphov till namnet.

LÄS MER: Verklighetsbaserade skräckfilmer

Escape Room 2
Foto: Sony Pictures

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att Sony Picture Entertainment, i samband med premiären av Escape Room 2 och lättnader av pandemirestriktioner, har förvandlat filmen till ett riktigt escape room som fans kan besöka.

Rummet som besökare ska försöka ta sig ut ur är en tunnelbanevagn som efterliknar vad tittare kommer att få se i filmen. I vagnen måste de inlåsta lösa en mindre numerisk gåta. 

Har du vägarna förbi Los Angeles kan du hitta Sonys Escape Room 2-escape room vid gatukorsningen för Hollywood och Vine.

"Escape Room 2: No Way Out" har biopremiär den 13 augusti.

LÄS MER: Riktiga spökhus – sanningen bakom dem

NÄSTA ARTIKEL