Johnny vs Amber (2022)

Därför vägrar Johnny Depp titta Amber Heard i ögonen

Filmtopp
19 maj 2022 kl. 08:05

Deras blickar har inte mötts under rättegångens tre veckor

Det har länge spekulerats kring varför Johnny Depp vägrar att titta Amber Heard i ögonen. I rättegången i veckan gick man till botten med saken.

Under den högprofilerade rättegången har det varit tydligt att Johnny Depp inte vill titta på Amber Heard, som i sin tur ofta syns tittandes på honom. När Heard i veckan fick frågan i rätten om varför han vägrar att möta hennes blick, gav Heard följande motivering: 

– För att han är skyldig. Han vet om att han ljuger. 

Depps försvarsadvokat Camille Vasquez frågade Amber Heard ifall hon kan minnas ifall han tittat på henne någon gång under de veckor som rättegången pågått. Hon svarade då: 

– Inte vad jag kan minnas. 

Hon underströk att det endast kan bero på skuldkänslor:

– Varför skulle han annars inte kunna titta på mig? 

Hon fortsatte:

– Jag överlevde den mannen och jag är här. Jag kan titta på honom.

Johnny Depps försvarsteam visade vad som var den den egentliga orsaken genom att spela upp ett ljudklipp från ett möte han hade med Amber Heard på ett hotellrum i San Francisco 2016. Det var efter att Heard hade skickat in sin ansökan om att få skilja sig från Depp som han i klippet hörs säga att hon aldrig kommer att få se hans ögon igen.

Rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard skulle ha tagit slut i dag, torsdag, men kommer att fortsätta längre än väntat.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL