Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Uppgifter: C More försvinner – detta händer

Uppgifter: C More försvinner – detta händer

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 oktober 2022

"Vi samlar Sverige på TV4 Play med mer innehåll"

Nya uppgifter säger att C More försvinner. TV4 Medias kommunikationschef uppger att streamingtjänstens innehåll flyttar in på TV4 Play.

I dag nås vi av uppgifter som pekar på att C More försvinner – i varje fall i stor utsträckning. Tanken är att innehållet på streamingtjänsten ska flyttas till TV4 Play, uppger Expressen

TV4 gick tidigare i dag ut med att Casten Almqvist kliver ned från sin post som verkställande direktör på TV4 för att ersättas av Mathias Berg, som för närvarande är vice VD. I samma veva har man berättat för Expressen att TV4, som ägs av Telia, har planer på att plocka bort C More, eller åtminstone nedmontera tjänsten kraftigt. 

Till Expressen säger TV4 Medias kommunikationschef Charlie Forsberg följande:

– Det vi berättar i dag är att vi samlar Sverige på TV4 Play med mer innehåll – med eller utan reklam. Därmed flyttar C Mores innehåll in på TV4 Play. 

Vidare består planens första steg av att flytta C mores premiuminnehåll till TV4 Play. 

Så här lyder Mathias Bergs första ord om förändringen: 

– Telias ambitiösa transformation bygger på TV4:s och MTV:s digitala framgångar och jag är mycket glad över att få leda verksamheten under dess nästa fas i den här transformationen. Genom att föra samman våra resurser inom TV och streaming, för att bygga en nationell innehållsdestination, möjliggör vi för en stark användarupplevelse oavsett hur, var och när användarna vill konsumera vårt fantastiska innehåll.

Uppgifter: C More försvinner – detta händer
Originalserien "Nattryttarna" som har premiär på C More i oktober. 

Försvinner C More helt?

Expressen har frågat Charlie Forsberg om de nya uppgifterna innebär att C More försvinner. Han svarar då kort: 

– C More-tjänsten finns kvar.

I vilken utsträckning C More kommer att finnas kvar återstår att se. Framöver kommer TV4 i Sverige och MTV i Finland att erbjuda såväl TV-kanaler som reklamfinansierade en hybrid av reklam- och prenumerationsbaserade, samt prenumerationsbaserade streamingtjänster.

Upplägget stärker deras lokala starka positioner genom en plattformsoberoende strategi. Som del av det initiativet kommer C Mores premiuminnehåll överföras till streamingtjänsterna TV4 Play och MTV Katsomo, vilka kommer att erbjuda ett fokuserat nordiskt premiuminnehåll.

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL