Visste du att Napoleon Dynamite fick en uppföljare?

Uppföljaren till Napoleon Dynamite de flesta missat

Filmtopp
22 januari 2023 kl. 21:01

Jon Heder kallar den "ganska bra"

I flera år har många skrikit efter att vi ska få se "Napoleon Dynamite 2", men faktum är att det redan skett. Visste du om att filmen fick en uppföljare 2012?

Den kultförklarade komedin Napoleon Dynamite var nödvändigtvis inte kommersiellt framgångsrik när den kom, men har sedan sin release 2004 byggt upp en stark och hängiven fanbase. Många människor identifierar sig med karaktärerna och humorn i filmen, som också har inspirerat en mängd av parodier, memes och kulturella referenser.

Filmen anses vara en av 00-talets mest originella komedier, vilket förklarar varför en uppföljare länge varit högst önskad runt om i världen. Många verkar däremot ha missat att det gjordes en uppföljare åtta år efter filmen, i form av TV-serien Napoleon Dynamite.

Uppföljaren till Napoleon Dynamite de flesta missat
Foto: 20th Television.

Så gick det för uppföljaren till Napoleon Dynamite de flesta missat

2012 samlades Jon Heder tillsammans med de andra skådespelarna från filmen för att spela i den animerade TV-serien Napoleon Dynamite, som många missat. 

– Såg ni den animerade serien? Den är ganska bra. Där har ni er uppföljare. Vi hade den ursprungliga casten tillbaka, det var fantastiskt, sade Jon Heder i en intervju med Comicbook.com tidigare i veckan.

Trots filmens kultstatus drog inte TV-serien tillräckligt många tittare för att Fox skulle vilja göra fler säsonger – på IMDb har den bara strax över 3000 röster (betyget 6.3/10). Men i och med att Disney numera äger bolaget och därmed rättigheterna till Napoleon Dynamite, hintar Heder om att det kan komma mer längre fram: 

– Att vi gjorde den serien visar bara att det finns mer där ute att hämta. Jag tror verkligen att man skulle kunna göra mer. Vi vet också vad Disney tycker om att tjäna pengar på allt som någonsin har gjorts.

TV-serien "Napoleon Dynamite" fick endast en säsong. I dagsläget finns den inte tillgänglig någonstans för streaming i Sverige. Filmen finns däremot att streama på SkyShowtime.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL