Märkliga filmerna som fick Bad Pitt att gråta: "kunde inte hålla tillbaka"

Märkliga filmerna som fick Brad Pitt att gråta: "kunde inte hålla tillbaka"

Filmtopp
Uppdaterad 22 januari 2023 kl. 16:01 | Publicerad 21 januari 2023 kl. 21:01

Inte dina klassiska "tearjerkers"

Han gråter sällan till film men i en intervju berättar Hollywoodstjärnan Brad Pitt om filmerna som fick hans tårkanaler på knä. Här är filmerna självaste Brad Pitt lipar till.

Brad Pitt, 59, är en filmstjärna av klassisk rang. Sedan första riktiga rollen i långköraren Dallas (1978-1991), där han debuterade som "Randy" i fyra avsnitt 1988-89, har han synts i över 80 filmer. Det har också blivit sex stycken Oscarsnomineringar varav två vinster – Bästa biroll i Once Upon a Time in Hollywood (2020) och Bästa film för 12 Years a Slave (2013), som han producerade.

Att han är så pass älskad för sitt arbete är inte särskilt förvånande. Utöver att ha "the looks" har han gång på gång visat vilken mångsidig skådespelare han faktiskt är. Action, komedi, drama – frågan är om det finns någon genre han inte behärskar. Sett till hans rika CV är det faktiskt tveksamt.

Nu är han bioaktuell med Damien Chazelles sjövilda Hollywoodhyllning Babylon, en film som har potential att kvala sig in bland Brad Pitt-klassiker som Thelma & Louise (1991), True Romance (1993), En vampyrs bekännelser (1994), Se7en (1995), De 12 apornas armé (1995), Fight Club (1999), Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford (2007), Inglorious Basterds (2009), The Tree of Life (2011), Moneyball (2011) och Once Upon a Time in Hollywood. Ja, du hör ju.

Draktränaren
"Draktränaren" fick Brad Pitt att lipa. Foto: DreamWorks

Filmerna som fick Brad Pitt att gråta

Sett till att han vid det här laget lär ha bevittnat alla bakom-kulisserna-knep i branschen är det kanske inte så konstigt att tårkanalerna ofta lämnas inaktiverade efter en filmvisning.

– Jag gråter sällan till filmer. Det händer att jag fäller en tår, men jag är inte mycket av en gråtare, säger Brad Pitt i en intervju med W Magazine.

Samtidigt, berättar filmstjärnan, händer det faktiskt till och från att salta droppar rinner längs hans välformade anlete, men inte till dina klassiska tearjerkers. En av filmerna som knäckte skådespelaren var nämligen den animerade familjefilmen Draktränaren (2010).

– Mot slutet, när han förlorat sin ben och de lever i harmoni med drakarna, det verkligen träffade mig, säger Brad Pitt.

Life as a House
Foto: New Line Cinema

"Fullständigt krossades" av Kevin Kline-filmen

Han fortsätter och berättar om ett annat tillfälle när han verkligen drabbades av en films slagkraft. Efter att ha fastnat på ett hotellrum under en storm i två dagar visades en film på TV och Brad Pitt "kunde inte hålla tillbaka" tårarna.

– Det var en Kevin Kline-film och jag tror att den heter Life as a House, där han spelar en döende arkitekt som bestämmer sig för att bygga klart ett hus och återförenas med sin son. Jag vet inte om den skulle träffa mig på samma vis i dag, men du vet, jag var inne på min 27:e timme av ren misär. Den här filmen fullständigt krossade mig.

Sugen på att se om du drabbas på samma vis av dessa filmer som Brad Pitt gjorde? Klicka för att se var du kan streama Draktränaren och Life as a House.

NÄSTA ARTIKEL