Paddington 2 knockar varenda kritiker

Paddington 2 knockar varenda kritiker

Axel Diedrichs
Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:10 | Publicerad 11 januari 2018 kl. 16:01

"Paddington 2" kramas sönder av den amerikanska kritikerkåren.

Paddington 2

Redan den första filmen om Paddington överraskade många när den gjorde stor succé, både hos kritiker och publiken. Paddington 2 hade Sverigepremiär redan i november förra året, och är nu bioaktuell i USA. Kritikerna är nu ännu mer golvade än de svenska. 

Filmen har 89/100 i Metascore (kritikernas snittbetyg) och 8.1/10 av användare på IMDb, Så här säger några av de tyngsta internationella tidningarna om Paddington 2:

Filmen är ett rent nöje, lika söt som den är skarp, som marmelad. – Empire

Det är ett familjeäventyr med hjärtat på rätt ställe, som levererar mänskliga känslor genom en liten björn. – Time Out London

En exemplarisk uppföljare som behåller samma anda som den första filmen, och utforskar nya områden – Screen International

I originalfilmen hade vi Nicole Kidman i rollen som en ond djurstoppare i jakt på vår kära björn. Nu har Nicole Kidman hoppat ut och Hugh Grant hoppat in. Och visst har han kommit in i projektet helt rätt. Filmen är nominerad till tre BAFTA-priser, varav en för Bästa manliga biroll, till just Hugh Grant.

Filmen har redan gått upp på biografer i Sverige och hyllats likaså av den svenska kåren. Här kan du läsa vår recension på filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL