Stor trailer presenterar flera nya serier på HBO Max 2023

Udda knepet Last of Us-stjärnan använde för att bemästra sin dialekt

Filmtopp
12 januari 2023 kl. 20:01

Svordomar fick brittiskan att artikulera som sin karaktär

I den kommande storsatsningen "The Last of Us" axlar den brittiska skådespelaren Bella Ramsey huvudrollen som amerikanska Ellie. Nu har skådespelaren avslöjat hur hon fick dialekten på plats inför inspelningen.

"The Last of Us" har premiär på HBO Max den 15 januari och det är en av de senaste årens mest framemotsedda projekt. Serien är en adaption av det hyllade tv-spelet med samma namn och i händelsernas centrum hittar vi karaktärerna Joel och Ellie. I ett postapokalyptiskt USA reser duon genom landet på jakt efter ett botemedel mot det virus som lett till en världsomfattande kollaps.

Den förstnämnda av de två karaktärerna spelas av Mandalorian-stjärnan Pedro Pascal medan rollen som Ellie görs av Bella Ramsey, som vi tidigare sett i bl.a. Game of Thrones. Ramsey är Storbritannien och pratar vanligtvis med en utpräglad brittisk dialekt, vilket gjorde att hon ställdes inför utmaningen att lära sig prata mer som den amerikanska karaktär hon gestaltar i The Last of Us.

Brittiska skådespelare som tar sig an amerikanska dialekter och vice versa är inte ovanligt, men för Ramsey var det en aningen udda metod som hjälpte henne att träffa rätt med uttalet.

Bella Ramsey och Pedro Pascal i The Last of Us
Bella Ramsey och Pedro Pascal i The Last of Us. Foto: HBO Max.

Knepet The Last of Us-stjärnan använde för att bemästra sin dialekt

Precis som många andra skådespelare som försöker lära sig nya dialekter fick Bella Ramsey hjälp av en professionell coach för att bemästra amerikanska, och i The Late Late Show with James Corden avslöjade hon nyligen att det var en del oväntade ord som gjorde att hon lyckades ändra sin dialekt i The Last of Us.

– Den första frasen jag bemästrade var "olive oil", förklarar Bella Ramsey för James Corden, innan hon utan att hålla tillbaka avslöjar att nästa ord hon lärde sig var en svordom.

Exakt vilken svordom det var vet vi inte, trots att hon upprepar den gång på gång till Corden, eftersom den censurerats i rutan. Just svordomen menar Ramsey var extra viktig som del av förberedelserna för att spela Ellie.

– Karaktären som jag spelar i serien, Ellie, svär varannan sekund, så det var helt klart viktigt, berättar hon.

"The Last of Us" har inledningsvis tagits emot med värme av kritiker och Filmtopp delade till och med ut årets första 5:a i betyg till serien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL