Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stor trailer presenterar flera nya serier på HBO Max 2023

Rekordnotering för The Last of Us inför premiären

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 januari 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 januari 2023

Den bästa tv-spelsadaptionen hittills

Efterlängtade "The Last of Us" är en succé redan innan sin premiär – åtminstone om vi ska lyssna till kritikerna. På sajten Rotten Tomatoes har serien just nu det bästa betyget av alla icke-animerade tv-spelsadaptioner någonsin.

"The Last of Us" är en av tv-spelsvärldens mest hyllade titlar och nu ser det ut som om den efterlängtade tv-serieadaptionen av spelet kommer att vandra i samma spår. Inför premiären den 15 januari har recensionerna från kritiker haglat in de senaste dagarna och mer eller mindre samtliga av dem är överens – det här är något utöver det vanliga.

The Last of Us
Foto: HBO Max.

Bästa betyget någonsin för The Last of Us

I skrivande stund har The Last of Us-serien ett resultat på 97 procent på sajten Rotten Tomatoes som sammanställer kritikers bedömningar. Det är en imponerande siffra ur alla perspektiv, men i jämförelse med andra tv-spelsadaptioner blir den ännu mer bländande. Den snudd på hundraprocentiga poängen gör nämligen The Last of Us till den bäst rankade live-action-adaptionen någonsin, menar The Independent.

Även om sannolikheten är hög att resultatet kommer att sjunka en aning i takt med att fler recensioner tas med i beräkningen, så har serien god marginal till de närmaste utmanarna. Enligt The Independents uppgifter är det Netflix The Witcher som ligger närmast på listan med sitt resultat på 81 procent. The Witcher-seriens andra säsong kan dock stoltsera med imponerande 95 procent.

Inte heller bland filmadaptionerna påstås det finnas någon som kommer i närheten av The Last of Us. Närmast rapporteras Werewolves Within (2021) vara, också den med 81 procent.

Inkluderar man även animerade speladaptioner får The Last of Us däremot se sig besegrad. Både Arcane: League of Legends och Cyberpunk: Edgerunners på Netflix har nämligen ett perfekt betyg, 100 procent.

"The Last of Us" är skapad för HBO av Neil Druckmann, en av upphovsmännen till spelet, tillsammans med Craig Mazin (Chernobyl). Serien har premiär på HBO Max i Sverige den 15 januari. Även Filmtopps Sebastian Ahokas har stämt in i hyllningskören och delade ut årets första 5:a i betyg till serien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL