Christian GRey tittar ut genom fönstret medan han väntar på Ana. Foto: Universal Pictures.

Twilight blir tv-serie – följer i Harry Potters fotspår

Emil Oscar Rasmussen
19 april 2023 kl. 18:04

Twilight-sagan ser ut att göra samma resa som Harry Potter

Efter avslöjandet om att Harry Potter blir rebootad som tv-serie – nu ser framgångsrika Twilight ut att gå samma öde till mötes. Enligt rapporter arbetar Lionsgate på en serie baserad på Stephenie Meyers bokserie.

Bara dagar efter att Warner Bros. Discovery avslöjade sina planer på att göra en Harry Potter-serie baserad på J.K. Rowlings böcker – med författaren själv som producent – rapporterar The Hollywood Reporter (THR) att samma sak ser ut att vara på väg att hända med Twilight-franchisen.

Enligt THR:s exklusiva uppgifter har Lionsgate Television försiktigt påbörjat arbetet med att adaptera Stephenie Meyers bästsäljande bokserie till en tv-serie.

Mellan 2008–2012 producerades fem Twilight-filmer baserade på Meyers vampyrvärld, som spelade in över 3,4 miljarder dollar. Filmserien gjorde skådespelare som Kristen Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner till globala filmstjärnor och det har viskats i flera år om planer på nya Twilight-produktioner – planer som nu ser ut att bli verklighet.

Twilight blir tv-serie – följer i Harry Potters fotspår
Foto: Lionsgate.

Det vet vi om den kommande Twilight-serien

THR rapporterar att satsningen fortfarande befinner sig i sin linda, utan att vara anknuten till en streamingplattform eller tv-kanal och utan någon anställd manusförfattare. Enligt deras uppgifter ska dock Stephenie Meyer vara involverad i projektet och Wyck Godfrey som producerade samtliga av filmerna ska också vara ombord projektet som producent. Även Erik Feig, den tidigare vd:n för Lionsgate Motion Picture Group – som var delaktig i att införskaffa rättigheterna till Twilight – sägs producera serien.

Någon prognos för när serien kan tänkas bli verklighet ska inte finnas i nuläget och THR menar att Lionsgate Television vill anställa en huvudförfattare och börja utvecklas serie på egen hand innan de tar den till potentiella köpare.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL