Hedvig Henrekson ute ur Sveriges mästerkock 2024 – Tess och Josefine i finalen

Vinnaren av Sveriges mästerkock avslöjar TV-bluffen om korgarna i finalen

  • TV4 Play
Eyla Runsten
18 april 2024 kl. 15:04

"Vi fick korgarna innan helgen"

Vinnaren av "Sveriges Mästerkock" 2024 blev efter flera hårda timmar av matlagning till slut Tess Medina. Men här avslöjar hon att allt är inte som det ser ut och att de fick hela helgen på sig att förbereda sig inför finalen.

Efter många timmar av att laga mat så är det nu klart att Tess Medina vinner Sveriges Mästerkock 2024. Men allt är inte som det ser ut för tittarna. I finalen tilldelas de en korg som de ska laga sina rätter utifrån. Inspelningen av programmet sker alltid mellan måndag till torsdag och deltagarna fick helgen på sig att förbereda sig inför finalen.

– Vi fick de här korgarna innan helgen och jag bara kände såhär “gud, det är verkligen såhär tonfisk, kalv, kaviar, löjrom”. Vi fick veta innehållet i korgen liksom och att det var det vi hade att jobba med, säger Tess till Hänt och fortsätter:

– Vi fick inte addera något eller så, sjukt svårt.

Under helgen blev det hårdträning på final-rätterna.

– Jag började klura och sedan bjöd jag en kompis på middag som tyckte det var gott och sedan gällde det bara att hitta en bra uppläggning egentligen, berättar Tess.

Josefine Freij hade det lite stressigare än Tess när det kom till att testa olika rätter på sin korg då hon var med sin familj, men detta menar hon inte är anledningen till att Tess vann, utan det var för att hon gjorde en grym final och hon är glad för Tess skull.

Sveriges Mästerkock. Foto: TV4

Myllymäki avslöjar hur du vinner Sveriges mästerkock

Enligt Tommy Myllymäki gäller det att vara jämn, man behöver egentligen inte vinna en enda utmaning så länge du går vidare så kan du vinna finalen. Man behöver bara vinna en gång och det är i finalen. Enligt Myllymäki så är juryn nöjda över vinnaren av Sveriges Mästerkock 2024.

– Jo men det tycker jag. Vi har en bra dialog och sedan kanske vi är oense ibland liksom men jag tycker ändå att vi är bra på att resonera fram, säger Myllymäki i en intervju med Hänt när de frågar om de är nöjda med årets vinnare.

Sveriges mästerkock kommer tillbaka med en ny säsong nästa år. Snart börjar Sveriges mästerkock VIP 2024 att sändas.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL