Tess Medina vinner Sveriges mästerkock 2024 – berättar för Filmtopp om framtiden

Tess Medina är Sveriges mästerkock 2024 – läs hennes vinnarintervju

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 18 april 2024 kl. 13:04 | Publicerad 17 april 2024 kl. 20:04

Berättar för Filmtopp om firandet och framtiden

Med säsongens sista avsnitt står det klart att Tess Medina är Sveriges mästerkock 2024. I en intervju på Filmtopp svarar hon på frågor om finalen och framtiden.

I kväll hölls årets säsongsfinal av Sveriges mästerkock TV4. Det var i vanlig ordning en kokande final med publik på plats, och där tre rätter skulle lagas. Uppgörelsen stod mellan de två deltagarna Josefine Freij och Tess Medina som båda två genomgående imponerat stort på juryn bestående av Tom SjöstedtTommy Myllymäki och Mischa Billing. När en vinnare till slut skulle koras var det Tess namn som ropades ut. 

Tess Medina är Sveriges mästerkock 2024 – läs hennes vinnarintervju
Tess Medina är vinnaren av "Sveriges mästerkock" 2024. Foto: Gabriel Liljevall / TV4.

Filmtopp intervjuar Sveriges mästerkock 2024 Tess Medina

Efter vinsten, som kommer med ett kokbokskontrakt och en bonus på 250 000 kronor, väntar nu nästa kapitel för Tess. I en intervju med Filmtopp leder Tess oss genom de många tankarna som går igenom hennes huvud. 

Vad ska du göra med prispengarna?

– Ingen aning faktiskt. Jag har inte ens tänkt på det. Min dröm är att göra fler kokböcker. Jag har fått en agent och hon är grym. Det kommer lite förfrågningar här och var men jag vill ändå se hur pusslet lägger sig nu efter finalen och vara öppen och ödmjuk inför vad som kommer. Jag förväntar mig inte att alla ska höra av sig, men förhoppningsvis får man några spännande erbjudanden. 

Visste du någon gång under finalen att du kommer ta hem vinsten?

– Inte alls. Jag är verkligen ingen tävlingsinriktad person, vilket kanske varit bra i det här fallet. Jag förväntade mig verkligen inte att jag skulle gå så här långt, jag blev superglad för varje gång jag kom vidare. 

Hur många har vetat om att du är årets mästerkock?

– Min familj, och sen har det varit några vänner som följt med på resans gång. Jag ser fram emot att stänga det här kapitlet och påbörja ett nytt och se vad som händer. Jag vet inte riktigt vad som kommer ske. 

Hur långt trodde du att du skulle gå?

– Topp åtta var mitt mål. Det kändes ändå rimligt. 

Tess Medina är Sveriges mästerkock 2024 – läs hennes vinnarintervju
Foto: TV4.

"Tom varit till stor hjälp"

Vad tror du är hemligheten bakom att vinna "Sveriges mästerkock"?

– Jag tror att man inte ska sätta så stor press på sig själv. Man ska kämpa och göra så gott man kan, men att vinna beror ju också väldigt mycket på hur det går för alla andra. För mig var det rätt skönt att inte känna jättepress, men sen så är det alltid jättenervöst och jobbigt. Man är i en bubbla med många känslor. 

Vilken rätt är du mest respektive minst nöjd med?

– Mest nöjd är jag med min förrätt som jag gjorde nu i finalen. Minst nöjd är jag nog med 3D-köttet. Jag översaltade allt. Det blev bara väldigt onice. 

Vilka från programmet har du kontakt med idag?

– Alla. Vi har en WhatsApp-grupp och alla hörs jätteofta. Det är väldigt kul att vi har en så bra relation. 

Träffar du Tom, Mischa och Tommy nånting?

– Nej, vi har behövt ligga lågt. Men däremot har Tom varit till stor hjälp vad gäller min kokbok. Jag har kunnat bolla med honom, det har varit väldigt tacksamt. 

Stort grattis säger vi till Tess och önskar henne all lycka inför framtiden!

Du som vill följa Tess Medina kan göra det på Instagram där hon går under namnet "Foodiebytess".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL