Vidriga draget i Farmen – kryddar soppan med djursalt i smyg

Vidriga draget i Farmen – kryddar soppan med djursalt i smyg

  • TV4 Play
Moa  Andersson
10 januari 2024 kl. 18:01

"Kan ha varit råttor på det"

Det vankas midsommar i "Farmen" 2024 och tumult uppstår när några av deltagarna väljer att hälla djurens fodersalt i maten, utan att berätta om det.

Farmarna på gården Norra Brandstorp fortsätter sin resa i Farmen 2024. De är i full gång med sina uppdrag och flera konflikter, om bland annat arbetsfördelning och snarkningar, har redan uppstått mellan deltagarna. I dag uppstår osämja kring valet om hur midsommarmaten kryddas. 

Magnus Samuelsson och Desirée Sjögren. Foto: TV4

Maten kryddas med fodersalt i Farmen – har ingen aning om vilket djur som slickat på saltstenen

Det är midsommar och våra farmare planerar hur de ska styra upp midsommarfirandet. Däremot har de problem att smaksätta maten eftersom det inte finns något salt. Detta är något som kommer resultera i att en grupp farmare gör något väldigt otrevligt bakom ryggen på de andra. 

– Det finns inget salt kvar, vi får ingen smak på soppan. Då börjar vi dividera och diskutera hur vi kan lösa det, säger Magnus Samuelsson.

Tillsammans bestämmer sig Desirée Sjögren, Magnus, Alessia Santalucia, Per Renström och Yorgo Skulis att använda salt från hästarnas saltsten, fodersalt, i maten istället. De har ingen aning om vilket djur som har slickat på saltstenen eftersom den var helt brun. Salt drar in fukt och Per menar att det är snor från kor på hela stenen.

Martina Fransson i Farmen 2024
Martina Fransson. Foto: TV4

"Verkligen inte okej, det kan ha varit råttor på det"

Magnus resonerar på så sätt att det borde gå bra att använda saltstenen eftersom det är likadant som att hundägare låter sina hundar slicka och pussa dem i ansiktet. Han menar att det är lika äckligt som att använda salt som en ko eller gris har slickat på, "kotunga äter man, det kan inte vara farligt egentligen det är bara lite äckligt", menar han.

– Nej, men vänta är det riktigt salt, de har ju för fan slickat på skiten. Det här är ett skämt, nu skojar de? säger Jennifer Valencia

När Martina Fransson får reda på att de lagt salt från djurens saltsten i maten blir hon väldigt sur. Hon tycker verkligen inte att det är okej.

– Jag tycker inte att det är okej att man går och hämtar något jäkla djursalt i ladugården som kanske stått i flera år. Alltså det kan ha varit råttor på det under hela vintern, man såg tydligt att djur hade käkat på det. Det är vidrigt, säger Martina Fransson. 

"Farmen" 2024 ser du på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL