Konflikt i Farmen 2024: ”Fel prioriteringar att en man måste stå i köket”

Konflikt i Farmen 2024: ”Fel prioriteringar att en man måste stå i köket”

  • TV4 Play
Moa  Andersson
Uppdaterad 09 januari 2024 kl. 07:01 | Publicerad 08 januari 2024 kl. 20:01

”Gillar inte att diska, laga mat eller städa”

Äntligen är Farmen 2024 i gång och redan i säsongens andra avsnitt hettar det till ordentligt när konflikt uppstår vid matlagningen, något som blir en fråga om kön. Ska bara tjejerna stå i köket?

Farmen 2024 är i full rullning och farmarna är redo för att leva precis som man gjorde på 1800-talet. Pakter har redan börjat skapas och konflikter börjar ta fart. I dagens avsnitt startas en konflikt kring matlagningssituationen mellan några av årets deltagare.

Ronja Lindholm har åsikter om arbetsfördelningen. Foto: TV4

Konflikten om matlagningen: "Hade varit gött om killarna hade kunnat anmäla sig frivilligt"

Säsong 17 av Farmen har stor potential att bli riktigt bra med både drama och intriger, det kan helt enkelt komma att bjudas på förträfflig reality. I dagens avsnitt skapas en konflikt när Ronja Lindholm har åsikter om hur arbetsfördelningen ser ut. Det är nämligen så att Alessia Santalucia ställer frågan om vilka som vill göra lunch under morgondagen och när det bara är tjejer som säger att de kan ställa upp säger hon ifrån.

– Min personliga åsikt är att det har varit väldigt mycket kvinnor i köket nu, så jag tänker att det hade varit gött också om killarna kanske hade kunnat anmäla sig frivilligt. Jag gör det gärna, men jag tycker inte att det är superkul, säger Ronja.

Hon förklarar att killarna blev väldigt kränkta för att hon tyckte att männen skulle steppa upp i köket och nämner i sammanhanget "piff och puff", vilket hon menar på är Tim Mäklin och Andreas Larsson. Enligt henne stack de två ut ur mängden eftersom de direkt gick in i försvarsposition.

Andreas Larsson. Foto: TV4

Andreas om att männen ska vara delaktiga i köket: "Vi tyckte att det var löjligt"

Ronja menar att det kan vara bra att skifta i arbetsuppgifterna för att till exempel bara killarna är ute och bygger, medan tjejerna står i köket, vilket är så det har varit mycket tidigare. 

– Jag kan laga mat, men det är ingenting jag vill göra här. Grejen är att jag är ju ganska stark, jag kan inte stå i köket och så ska någon som inte är så stark gå ut och såga ved. Det är fel prioriteringar tycker jag, bara för att en man måste stå i köket. Det är klart det går, men till vilken nytta? Vi tyckte att det var löjligt, säger Andreas Larsson. 

Tim Mäklin säger att han inte hade kunnat stå och laga mat i köket för att då hade maten blivit oätbar. Han förklarar att han inte gillar att varken diska, laga mat eller städa, utan vill istället ha roligt. Ronja menar att tjejerna fastnar i köket eftersom att det är det de kan bäst och för att killarna inte kan laga mat. Hon berättar att tjejerna också vill lära sig arbetsuppgifterna utomhus, såsom att spika och såga.

– De är väl nöjda med att tjejerna gör det, avslutar Ronja. 

"Farmen" 2024 ser du på TV4 Play och TV4. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL