Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
KLART: då har Wild Kids 2023 premiär

TV4 pausar nytt favoritprogram – programledaren i sorg: "så besvikna"

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2023

Kanalens städning fortsätter

Många har redan uttryckt sitt missnöje med att TV4 "pausar" sina publikdragare. Nu är "Wild Kids" näst på tur, något som programledare Linda Lindorff tycker är "oerhört tråkigt".

Det är på sin blogg, familjenlindorff.se, som Linda Lindorff kommer med beskedet om att Wild Kids "läggs på is". Detta är bara det senaste av flera publikfavoriter som TV4 har kapat efter sammanslagning med C More. Andra program som har drabbats är Let's Dance och Talang.

"Sorgligt nog kan jag nu berätta att Wildkids läggs på is. I samband med att Cmore försvinner så förvinner även Wildkids och det är förstås oerhört tråkigt." meddelar programledaren sina läsare.

Wild Kids
Linda Lindorff var programledare för Wild Kids. Foto: TV4

Tusentals barn söker varje år

Wild Kids började sändas redan 2005 på SVT och har sedan 2020 rullat på TV4. Med tidens gång har programmet blivit något av en institution i svensk TV-underhållning.

Intresset för att medverka är också stort hos barnen. Enligt Lindorff har programmet runt 7 000 sökande varje år, "vilket ju är helt otroligt och ett tydligt bevis på hur poppis det är", skriver hon.

Linda Lindorff hoppas att programmet kommer tillbaka

Vad det exakt innebär med "en paus" från TV4:s sida är mycket oklart. När Aftonbladet söker Fredrik Arefalk, innehålls- och kanaldirektör på kanalen, skriver han följande i ett mail:

"Det stämmer att vi inte har spelat in någon ny säsong i sommar och att Wild Kids därmed inte kommer tillbaka 2024. Men vi har väldigt mycket annan underhållning för barnfamiljerna att bjuda på under nästa år och det är inte alls omöjligt att Wild kids är tillbaka igen 2025"

Linda Lindorff skriver att hon redan har fått svara på uppskattningsvis 100 meddelanden från besvikna barn och tittare:

"Mina egna kids har varit med på inspelning ibland och så klart sett varje avsnitt. Nu är det alltså slut och jag vet att många många många barn kommer bli så besvikna. Jag har redan svarat på säkert 100 meddelanden på instagram med frågor om varför man inte kan söka och om det inte blir inspelning i år… Trist så klart att det blir så här med låt oss hoppas att det bara gäller i år och att TV4 väljer att plocka upp programmet igen redan nästa år. Jag hoppas verkligen det."

Filmtopp håller dig uppdaterad om Wild Kids framtid.

NÄSTA ARTIKEL