Tony Irving i tårar – tillbaka i rummet där "allting började"

Tony Irving om att Let's Dance läggs ner: "Ett vettigt beslut"

  • TV4 Play
Filmtopp
Uppdaterad 01 september 2023 kl. 09:43 | Publicerad 30 augusti 2023 kl. 16:33

Nu har det dansats färdigt – åtminstone för ett tag

Nu meddelar TV4 att "Let's Dance" tar paus efter 18 säsonger. Tony Irving har uttalat sig och beskriver beslutet som "vettigt".

Sedan 2006 har svenskarna hejat på när olika kändisar tar på sig dansskorna i TV. Nu, efter den 18 säsongen av Let's Dance, är det slut på det – åtminstone för en stund.

I ett pressmeddelande skriver TV4 att de temporärt väljer att lägga ner Let's Dance. Det kommer alltså inte att bli något nytt program under 2024, men samtidigt hintar Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, att det folkkära programmet kan komma att återuppstå.

Let's Dance
Från Let's Dance 2022. Foto: TV4

Dalande tittarsiffror är orsaken

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, citeras Fredrik Arefalk i TV4:s pressmeddelande.

Enligt Fredrik Arefalk beror inbromsningen på dalande tittarsiffror. Trots att programmet alltid har varit stort, har den nedåtgående trenden varit långvarig och ihärdig. Med en paus, på åtminstone ett år, hoppas man kunna förnya programmet och komma tillbaka med full kraft.

Tony Irving
Tony Irving i Tareq Taylors matresa. Foto: SVT

Tony Irving om att Let's Dance läggs ner: "Ett vettigt beslut"

Många är det som vill veta hur juryn själva reagerar på att det inte blir någon Let's Dance i vår. I en intervju med Expressen delar Tony Irving med sig om sina tankar kring beslutet, och hur han ser på att en dag komma tillbaka.

– Ärligt? Jag tycker att det är ett vettigt beslut. TV-tittning har ändrats sedan vi startade 2006, folk tittar inte på TV på samma sätt, säger han och menar att man nu måste stanna upp för att se hur man kan förbättra Let's Dance så att serien förhoppningsvis kan komma tillbaka 2025 och då i bättre form.

– Vi får se vad TV4 gör när de väcker liv i programmet. Det är bara en paus, det är inte borta. Kommer de tillbaka efter pausen så självklart står jag till förfogande, säger han och menar att han är skyldig programmet det efter allt han fått genom att medverka.

Dermot Clemenger däremot säger att det är synd att programmet tar en paus:

– Det är naturligtvis tråkiga nyheter för oss som jobbar med Let's Dance, för TV-tittarna som gillar Let's Dance, för många där ute är det tråkigt. Men ibland behöver man pausa en produktion, säger han till Expressen.

Proffsdansaren Tobias Karlsson, som har varit med i 13 säsonger, är förvånad över beslutet då han alltid tänkt att det bara skulle hålla på som det gjorts "tills tidernas slut".

– Men tydligen var det inte så, säger han.

Filmtopp håller dig uppdaterad om framtiden för "Let's Dance".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL