Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bäst i test ny säsong

TV4 avslöjar – Bäst i test tar över Talangs plats i TV-tablån

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
12 september 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
12 september 2023

"Att vi byter ut program mellan åren är något vi alltid gör"

Det populära programmet "Talang" flyttar på sig för att ge plats åt nyinflyttade "Bäst i test", detta bekräftar TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk.

Med stora uppdateringar som avlöser varandra fortsätter omställningarna på TV4 att vara en het snackis. Det senaste vi nu fått veta är att man flyttar på Talang för att ge utrymme åt Bäst i test med Babben Larsson och David Sundin. Vidare berättar kanaldirektör Fredrik Arefalk att kanalen kommer ha annan lördagsunderhållning under våren än pausade Let's Dance

TV4 avslöjar – Bäst i test tar över Talangs plats i TV-tablån
Ingen "Talang" våren 2024. Foto: TV4.

TV4 avslöjar – Bäst i test tar över Talangs plats i TV-tablån

Det har varit en hänsynslös period för TV4:s trogna tittare. Flera tittarfavoriter har fått sina kommande säsonger stoppade, däribland Let's Dance och Talang som länge varit givna inslag i tittarnas liv. När det kommer till Let's Dance har vi fått veta att pausen handlar om att få till ett omtag där man lyfter programmet till säsongen 2025.

Gällande Talang är orsaken att man stoppar produktionen inte lika tydligt kommunicerad. Inte heller när vi kan förvänta oss att se det tillbaka – förutom att man sagt att inget är beslutat om programmets framtid, samt att det inte kommer ha samma plats i tablån nästa år. 

I ett nytt mejl till Aftonbladet skriver TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk hur det egentligen ligger till med Talang, att man flyttar på det för att göra plats åt Bäst i test som kanalen värvade från SVT tidigare i år.

– Talang har fått maka på sig nästa år för att Bäst i test flyttar in på TV4. Och vi kommer givetvis även ha en lördagsunderhållning i vår även om det inte blir just Let’s Dance, skriver han.

"Låter mer dramatiskt än vad det är"

Fredrik Arefalk vill försäkra tittarna om att de kommer att känna igen sig i TV4:s innehåll 2024. Han trycker även på att det här inte är första gången som kanalen gör omställningar: 

– Att vi byter ut program mellan åren är något vi alltid gör så det låter mer dramatiskt än vad det faktiskt är. Kan lova att tittarna kommer att känna igen sig på TV4 även nästa år, skriver han till Aftonbladet.

Fortsättningsvis berättar Arefalk att kanalens omställningar grundar sig i lägre reklamintäkter, och att man gör det bästa för att hålla sig flytande i den lågkonjunktur som Sverige nu befinner sig i. 

NÄSTA ARTIKEL