Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Children of Ukraines nummer knäckte Talangjuryn och Pär Lernström

Därför läggs Talang 2023 ned: "Oerhört ledsamt och jobbigt"

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2023

Har inte samma plats i tablån nästa år

I ett mejl till Aftonbladet bekräftar TV4 att de lägger ned "Talang" 2023 och att nästa säsong får en annan plats i TV-tablån.

Tidigare i veckan slogs vi av nyheten om att TV4 pausar Let's Dance. I dag kommer beskedet att årets säsong av en annan populär långkörare, Talang, ska ställa in sin nästa säsong. I ett mejl till Aftonbladet förklarar kanalens innehållsdirektör Fredrik Arefalk hur det kommer sig att man fattar beslutet. 

Därför läggs Talang 2023 ned: "Oerhört ledsamt och jobbigt"
Jurymedlemmen Johanna Nordström i "Talang". Foto: TV4.

Därför läggs Talang 2023 ned: "Oerhört ledsamt och jobbigt"

Många tittare kommer säkerligen att bli besvikna när de får veta att programmet, som länge varit ett givet inslag på fredagskvällarna, nu läggs ned. Åtminstone för den här säsongen. När det kommer till Talang 2024 så kan programmet då vara tillbaka med nya avsnitt, men det blir i varje fall på en annan plats i TV-tablån. 

Så här skriver Fredrik Arefalk i ett mejl till Aftonbladet om att man lägger ned Talang 2023: 

– Vi ser alltid över hur vi kan ge tittarna de bästa programmen vid rätt tidpunkt. Det stämmer att Talang inte spelas in i höst, och att programmet inte har samma plats i tablån nästa år. Men det betyder inte att något är beslutat om Talangs framtid. 

I augusti månad gick TV4 ut med en plan för hur de ska spara in pengar. Den innebär att 100 av 800 tjänster ska försvinna, vilket vi nu ser effekterna av. Innan det meddelades ut att man drar in de kommande upplagor av Let's Dance och Talang så plockade man bort profiler från Nyhetsmorgon.   

Till TV4 Nyheterna säger journalistklubbens ordförande Victoria Banozic följande om kanalens besparingsprogram: 

– Jag tycker det är ett oerhört ledsamt och jobbigt besked. Jag hade såklart helst sett att vi hade satsat mer på vår journalistik och att besparingarna inte hade drabbat våra duktiga kollegor.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt TV4 och deras program.

NÄSTA ARTIKEL