Tone Sekelius vinner Sveriges Mästerkock VIP – ger 100 000 kr till Regnbågsfonden

Tone Sekelius vinner Sveriges Mästerkock VIP – ger 100 000 kr till Regnbågsfonden

  • TV4 Play
Sofie Landgren
12 juni 2024 kl. 22:00

Tone Sekelius bräcker Filip Lamprecht

"Sveriges Mästerkock VIP" 2024 har nu gått i mål i TV4 och det blev ingen mindre än Tone Sekelius som kammade hem statyetten. Vinstpengarna väljer hon att skänka till en organisation som betytt mycket för henne.

Tone Sekelius vinner Sveriges Mästerkock VIP 2024
Tone Sekelius. Foto: TV4.

Tone Sekelius lagar en trerätters fransk meny och vinner "Sveriges Mästerkock VIP"

Ännu en säsong av Sveriges Mästerkock VIP har nu gått i mål på TV4 och årets vinnare blev ingen mindre än YouTube-profilen, sångerskan och programledaren Tone Sekelius. En välförtjänt vinst enligt samtliga jurymedlemmar.

Tone valde att laga en trerätters-meny tagen från det franska köket och lyckades få ihop en fantastisk förrätt bestående av stekt pilgrimsmussla med ärtpuré och sparris som tillbehör. Till varmrätt bjöd hon på den klassiska franska grytan Coq au vin och till efterrätt en citron-kladdkaka med lakritsgrädde, hård karamell och passionsfrukt.

Tone Skänker vinstpengar till Regnbågsfonden
Foto: TV4.

Skänker 100 000 kr till välgörenhetsorganisation

Samtliga deltagare som tävlar i Sveriges Mästerkock VIP vinner en summa pengar att skänka till valfri organisation. I år låg prispengarna på hela 100 000 kr och när Tove får frågan om vilken organisation hon tänkt sig och varför blev det ett fint svar rakt från hjärtat.

– Jag har tänkt att dom pengarna kommer gå till Regnbågsfonden. Det är en organisation som jobbar på väldigt många olika sätt med HBTQ-inriktade problem runt om i världen. Jag har jobbat med dom mycket tidigare och det känns som en rätt organisation för mig och mitt hjärta, svarar en stolt Tone.

Filip Lamprecht kammar hem en andraplats

– Jag snubblade på målsnöret, men jag är så glad för Tones skull, genuint. Hon är så jävla duktig och hon är så fin, säger Filip till produktionen.

Filmtopp vill passa på att tacka Tone Sekelius för hennes fantastiska insats i årets upplaga av "Sveriges Mästerkock VIP" och vi ser fram emot nästa säsong.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL