Tittarfavoriten tillbaka i Sveriges mästerkock – får ny roll

Tittarfavoriten tillbaka i Sveriges mästerkock – får ny roll

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
10 januari 2024 kl. 10:01

"Ska göra mitt absolut bästa"

Zacharias Lindqvist Hansson tog sig långt i fjolårets säsong. Nu är han med i "Sveriges mästerkock" 2024, men den här gången i en annan roll.

I dag är det premiär för Sveriges mästerkock 2024 på TV4, där vi återser juryn bestående av Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Tommy Myllymäki när de ska peka ut vem som är landets främsta amatörkock. Men det är inte de enda bekanta ansiktena vi får se på nytt. Fjolårets deltagare Zacharias Lindqvist Hansson finns även han med, däremot inte som deltagare. 

Zacharias möter deltagare som ska presentera sin mat. Foto: TV4.

Här är Zacharias nya roll i Sveriges mästerkock 2024

Under den förra säsongen växte den karismatiske och vänlige kocken Zacharias Lindqvist Hansson till att bli en av de stora tittarfavoriterna. Därför kommer det kanske inte som någon stor överraskning att TV4 väljer att plocka in honom på nytt. I Sveriges mästerkock 2024 ser vi honom finnas med bland de nya deltagarna för att stötta dem inför deras första möten med juryn. 

– Jag ska göra mitt absolut bästa för att peppa och stötta deltagarna så mycket jag kan, för det är det jag hade velat förra året, säger Zacharias till tittarna i premiären av den nya säsongen.

Zacharias medverkan är inte det enda som är nytt med programmet, vi bjuds även på en stor ändring i Sveriges mästerkock 2024 med det så kallade "rädda vidare-förklädet".

Tittarfavoriten tillbaka i Sveriges mästerkock – får ny roll
Zacharias i förra årets upplaga av "Sveriges mästerkock". Foto: TV4.

Så går det för Zacharias Lindqvist Hansson i dag

Man kan föreställa sig att det främst är vinnaren som får den där stora skjutsen i karriären. Men för Zacharias del har det kanske gått lika bra efter sin medverkan i programmet som slutade med en fjärdeplats

– Man kan väl säga att mitt liv har vänts totalt upp och ned. Nu är mat det enda jag fokuserar på i livet. Sveriges mästerkock har gett mig det mod jag behöver för att jobba med mat på heltid. Nu jobbar jag som kock på en ny krog här i Stockholm. Mina bästa tips till de som ska in till juryn och få sin mat bedömd är att njuta av stunden. Det här är ett otroligt häftigt minne som ni kommer att ha med er, säger han i programmet.

Förra året var Zacharias med och gav ut boken Festmat – Fanny och Zackes bästa recept där han och finalisten Fanny Werngren hjälper läsaren att ordna allt som krävs för en lyckad middagsbjudning. 

Du följer "Sveriges mästerkock" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL