Tungt i Sveriges Mästerkock – deltagarna bryter ihop när tittarfavoriten lämnar

Blytungt i Sveriges Mästerkock – deltagarna bryter ihop när tittarfavoriten lämnar

Axel Diedrichs
Uppdaterad 24 mars 2023 kl. 09:03 | Publicerad 22 mars 2023 kl. 20:03
ANNONS
ANNONS

Säsongens mest känslosamma ögonblick

Inte ett öga lämnas torrt bland de andra deltagarna när det blir klart att en stor tittarfavorit får lämna "Sveriges Mästerkock" 2023.

Varning för spoilers: Artikeln beskriver händelserna i dagens avsnitt av "Sveriges Mästerkock" 2023. Läs inte vidare om du ej sett avsnittet.

Sveriges Mästerkock – deltagarna bryter ihop när tittarfavoriten lämnar
I kväll var det kvartsfinal i årets Sveriges Mästerkock. Foto: TV4.

Spänningen i Sveriges Mästerkock 2023 börjar trappas upp ordentligt, likaså de kvarstående deltagarnas känslonivåer. Därför blir det väldigt tungt när allas älskling Zacharias Lindqvist Hansson lämnar i kvartsfinalen. 

Tuffa utmaningar väntade i veckans avsnitt av Sveriges Mästerkock 2023. Den första tävlingen bestod av ett memory-spel med viltkött där deltagarna skull para ihop rätt djur med rätt köttbit, och därefter laga vilt. De två som imponerade mest på juryn med sina vilträtter och därmed tog sig vidare till semifinal var Fanny Werngren och Nazuk Turdieva

Kvar stod då Zacharias Lindqvist Hansson och Stefanie Forsberg Gonzalez i kampen om en plats till semifinalen. Efter en redan tuff första tävling fick de en ännu svårare andra uppgift: att laga mat på alger. 

Medan Stefanie gjorde alg-tostadas med olika havsdjur gav Zacharias sig på att göra sushi. Även om han fick beröm för sina ambitioner ansåg juryn att Stefanies maträtt stod sig snäppet bättre. 

Blytungt i Sveriges Mästerkock – deltagarna bryter ihop när tittarfavoriten lämnar
Zacharias ute ur Sveriges Mästerkock 2023. Foto: TV4.

Blytungt i Sveriges Mästerkock när Zacharias lämnar – deltagarna bryter ihop

När det ropas ut att Stefanie går vidare till semifinalen och att Zacharias lämnar Sveriges Mästerkock 2023 bryter samtliga deltagare ihop. Han är inte bara en favorit bland tittarna, utan också bland de andra tävlande samt hos juryn. 

– Jag pratar verkligen för hela juryn, och jag hoppas att du känner hur mycket vi tycker om dig, vi är helt säkra på att du kommer fortsätta jobba med mat. Tusen tack för att vi har fått ha med dig här i köket, säger Mischa Billing till Zacharias i samband med hans uttåg. 

Mer läsning:

Blytungt i Sveriges Mästerkock – deltagarna bryter ihop när tittarfavoriten lämnar
Foto: TV4.

När Zacharias får beskedet om att han åker ut håller han huvudet högt och passar på att hylla sina motståndare.

– Om det är nån tävling man ska få åka hem i, så är det verkligen när man har så här duktiga matlagare bredvid sig. Även om det är hemskt tråkigt att få lämna finns det inga jag hellre skulle vilja se stå i en semifinal än det här gänget. Jag lämnar ändå med gott mod och jag har gett vad jag kunnat i den här tävlingen, säger Zacharias när det blivit klart att han är den som missar kvällens avancemang.

När Zacharias lämnar över sitt förkläde till juryn blir han överöst med kärlek, i synnerhet av deltagarna som alla gråter när de tvingas ta farväl av honom.

Nästa vecka kliver vi in i semifinalen av "Sveriges Mästerkock" 2023. Då är det Fanny, Nazuk och Stefanie som gör upp om att ta sig till den stora finalen. Du som vill se mer av Zacharias kan göra det i "Efter stängning" som visas på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL