Då har Sveriges mästerkock 2023 premiär

Stora ändringen i Sveriges mästerkock 2024 – jurymedlem får bestämma själv

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 10 januari 2024 kl. 09:01 | Publicerad 09 januari 2024 kl. 10:01

Förändrar läget under audition-fasen

På onsdag är det premiär för "Sveriges mästerkock" 2024 med Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Tommy Myllymäki. Nu presenterar de något som förändrar läget mellan dem.

I det populära TV4-programmet Sveriges mästerkock får vi följa med när landets bästa amatörkock ska koras och vinna ett kokbokskontrakt samt en kvarts miljon kronor. Innan slutspelet drar igång med utslagstävlingar pågår en utförlig audition-process där juryn bestående av Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Tommy Myllymäki ska prova deltagarnas och sedan besluta om de ska gå vidare till nästa fas med prövningar. 

Stora ändringen i Sveriges mästerkock 2024 – jurymedlem får bestämma själv
Det nya "rädda vidare-förklädet". Foto: TV4.

Sveriges mästerkock presenterar "rädda vidare-förklädet"

Efter en spännande säsong förra året är programmet snart tillbaka. Men i år kommer upplägget att vara annorlunda från det vi är vana vid. Nu behöver inte juryn längre vara lika mycket överens när de ska välja att antingen skicka hem någon eller föra den vidare i tävlingen. I år har juryn ett "rädda vidare-förkläde" där en medlem kan välja att hindra någon från att åka ut, och skicka vidare en deltagare som den tycker har gjort bra ifrån sig. Detta även om de andra inte håller med.

– Nu behöver vi verkligen inte vara överens, säger Mischa Billing i det första avsnittet.

Den nya ändringen kan innebära att vi får se en viss skillnad i dynamik mellan de tre jurymedlemmarna. Nog blir det också extra snyggt om en av dem lyckas motbevisa de andra genom att tro på en talangfull kock som senare går vidare till att vinna hela tävlingen.

"Sveriges mästerkock" 2024 har premiär på TV4 och TV4 Play på onsdag. Den linjära sändningen drar igång klockan 20:00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL