TIPS: Ny säsong av Dr. Death på TV4 Play – med fokus på Paolo Macciarini

TIPS: Ny säsong av Dr. Death på TV4 Play – med fokus på Paolo Macciarini

  • TV4 Play
Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad 19 januari 2024 kl. 13:01 | Publicerad 18 januari 2024 kl. 15:01

Den så kallade mirakelmannen är säsongens baneman

"Dr. Death" är tillbaka och ännu en gång får vi stifta bekantskap med en ny karismatisk mirakelläkare med innovativa metoder. Denna gång med en tydlig svenskkoppling.

Den andra säsongen av Dr. Death har premiär på TV4 Play i dag den 18 januari. Här skiftar fokus till Paolo Macchiarini, även känd som "Mirakelmannen", en nyskapande kirurg med obeprövade metoder.

Edgar Ramirez spelar huvudrollen som Macchiarini, och Mandy Moore porträtterar journalisten Benita Alexander, som blir indragen i en farlig relation med den charmige läkaren. Luke Kirby är också med och gestaltar en hjärnkirurg medan Ashley Madekwe och svenske Gustaf Hammarsten spelar roller som läkare i Macchiarinis team.

Macchiarinis obeprövade metoder resulterar i en av Karolinska universitetssjukhusets största skandaler någonsin.

Premiär för Dr. Death på TV4 Play – Jennifer Morrison i regissörsstolen

I den första säsongen av Dr. Death fick vi följa Dr. Christopher Duntsch, en neurokirurg med ökänt dåligt rykte.

I Dr. Death säsong 2, som är fristående från första säsongen, är det Jennifer Morrison som regisserar de första fyra avsnitten. Hon har en gedigen bakgrund som regissör med bland annat serien Euphoria (2019) på meritlistan, som togs emot övervägande positivt. För den breda publiken är hon mest känd som skådespelerska och huvudrollsinnehavare i Once Upon a Time (2011).

Säsongen tar upp teman som institutionellt misslyckande och hjältar som kämpar för förändring. Showrunnern Ashley Michel Hoban uttrycker sin ära över att utöka Dr. Death-universumet och lovar en berättelse om romantik, intriger och komplicerade karaktärer.

Sammantaget presenteras en internationell berättelse om en kontroversiell kirurg och de komplexa händelserna som omger honom.

"Dr. Death" har premiär på TV4 Play den 18 januari.

Johan Samuelsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL