Alla nya serier på TV4 Play i oktober 2023

TIPS: Nu kan du streama premiären av Estonia – ny dramaserie på TV4

  • TV4 Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 10:10 | Publicerad 15 oktober 2023 kl. 08:10

Storsatsningen är här

I dag är det premiär för "Estonia", TV4:s dramaserie om en av de värsta färjekatastroferna i modern tid. I en av huvudrollerna ser vi Katia Winter.

Mycket har dokumenterats om MS Estonias förlisning i september 1994 och utredningen som följde. I TV4:s dramaserie får vi följa händelseutvecklingen och den efterföljande utredningen ur flera olika karaktärers perspektiv. På rollistan till den efterlängtade produktionen ser vi Katia Winter, som även är aktuell med Netflix splatterkomedi Konferensen, och Peter Andersson.

Se första trailern för Estonia-serien – premiär i oktober
Katia Winter i "Estonia". Foto: TV4.

TIPS: Nu kan du streama premiären av Estonia – ny dramaserie på TV4

Den alldeles nya dramaserien Estonia berättar om den omskakande världshändelsen ur flera karaktärers perspektiv. Genom dem speglas såväl räddningsarbetet som hur anhöriga i Sverige, Estland och Finland försöker förstå och hantera den fruktansvärda tragedin. Här kan du se trailern till Estonia

Så här lyder seriens officiella synopsis som vi fått ta del av: 

Från räddningsarbetet till hur fartygets besättning och passagerare upplevde katastrofen och slutligen utredningskommissionens slutrapport och de reaktioner den orsakade bland offrens vänner och familjer. Estonia ställer frågan om det är möjligt att hitta en uttömmande förklaring till en katastrof av denna kaliber? Eller måste alla hitta en egen sanning för att komma över detta fruktansvärda trauma? Vad händer om tillräckliga förklaringar inte kan hittas?

"Estonia" är regisserad av Måns Månsson och Juuso Syrjä. Manuset är framför allt skrivet av Miikko Oikkonen.

Läs Filmtopps recension av Estonia här.

NÄSTA ARTIKEL