Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Se första trailern för Estonia-serien – premiär i oktober

Se första trailern för Estonia-serien – premiär i oktober

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 september 2023

Premiären för TV4:s Estonia-serie närmar sig

I oktober är det premiär för TV4:s dramaserie om Estonia-katastrofen. Nu har kanalen släppt en officiell trailer för storsatsningen.

I höst har dramatiseringen av Estonia-katastrofen premiär på TV4 och nu är första trailern här.

Estonia är en av vår tids största katastrofer och ett nationellt trauma i flera länder. Många saknar fortfarande svar om hur förlisningen kunde ske eller om någon bär ansvaret. Den här dramatiseringen tar ansats i hur det påverkade alla de som direkt eller indirekt drabbades av den fruktansvärda katastrofen. Det finns också ett starkt behov av att skildra hur Haverikommissionen kollapsade och varför de inte kunde fastställa orsaken till olyckan.

– Det är omöjligt att ge en heltäckande bild av den här ofattbara tragedin, men vi har försökt skildra det ovärdiga efterspelet och den politiska kohandeln som präglade den internationella haverikommissionen. För mig är det obegripligt att vi fortfarande inte vet exakt vad som hände eller vem som bär ansvaret, säger regissör Måns Månsson i ett pressutskick från TV4.

Se trailern för Estonia-serien här:

Genom serien kommer den fruktansvärda händelsen om Estonia kunna berättas för till fler människor och även internationellt då serien Estonia lyfts på Toronto International Film Festival.

– Vi beställde dramaserien Estonia för att vi var trygga med att teamet bakom serien med Måns Månsson som konceptuerande regissör skulle dramatisera händelserna före, under och efter katastrofen varsamt och med respekt. Resultatet är en fantastisk serie med starka känslor, kritiskt öga och ett uppsåt att undersöka och förstå, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör på TV4.

Se första trailern för Estonia-serien – premiär i oktober
Foto: TV4.

Då har Estonia premiär på TV4 Play och TV4

Estonia har premiär den 15 oktober på TV4 Play för alla med Plus. Två avsnitt första veckan, därefter ett avsnitt i veckan. På TV4-kanalen är premiären den 30 oktober.

Regissörer för Estonia är Måns Månsson och Juuso Syrjä och huvudförfattare är Miikko Oikkonen.

NÄSTA ARTIKEL