Deltagarna förhandlar på Entalula

Skadeglädje och revansch för Peder Karlsson i Robinson

  • TV4 Play
10 oktober 2023 kl. 14:10

Lag Syd och Lag Nord förhandlar om godbitar och redskap på Entalula

Lag Syds Peder Karlsson blir skadeglad över förlusten i pristävlingen, och sedan blir hans revansch ett faktum när han återigen blir vald till att förhandla. Peder och Lag Nords Els-Marie Enbuske förhandlar om både redskap och mat för sina lag, men även godbitar till dem själva.

I Lag Syd togs förlusten av pristävlingen inte jättehårt då de ändå fick ett tröstpris i form av en machete. Men en deltagare tog förlusten på ett lite udda sätt, Peder Karlsson blev nämligen nästan lite skadeglad. Han var inte helt nöjd med hur de hade valt vilka av dem som skulle tävla och tyckte att en konversation kunde hållas nu när de faktiskt förlorade.

Förlusten berodde till stor del på grund av att laget inte kunde höra Maria Viscovi Falks instruktioner tillräckligt bra, vilket Peder var övertygad om att han kunde ha gjort bättre.

Skadeglädje och revansch för Peder Karlsson i Robinson
Els-Marie och Peder hinner konversera innan förhandlingen. Foto: TV4. 

Efter skadeglädjen – Peder Karlsson blir Lag Syds förhandlingsmästare

Lagen får brev om att det är dags för ännu en förhandling på Entalula. Hos Lag Syd känner alla sig enade om att skicka Peder igen, till hans uppenbara nöje. Hos Lag Nord blir det lite mera diskussion men till slut föreslår Magnus Kannerbro att Els-Marie Enbuske bör gå. Hans resonemang tas från ö-rådet då laget delades in i två distinkta röstgrupper och eftersom att Franz Mateo som förhandlade förra gången var i en grupp kändes det rättvist att en från den andra gruppen gick denna gång. Väl på Entalula börjar Peder charma Els-Marie direkt och hon känner då mer tilltro till Peders förslag senare i förhandlingen.

Två minuter, två val – är Peder en mästare i manipulation?

Programledaren Petra Malm förklarar att förhandlingen kommer att gå till genom att hon ger förhandlarna två val och de måste komma överens om vem som får vad på två minuter annars tar Petra tillbaka sakerna. Det första valet är mellan en kaka som måste förtäras där eller ett par chilis. Peder ger då valet till Els-Marie som väljer chilisarna. Nästa sak är toapapper eller några potatisar. Els-Marie ger potatisarna till Peder eftersom att hon vet att Lag Syd har lite mat.

Skadeglädje och revansch för Peder Karlsson i Robinson
Peder blir väldigt nöjd när Els-Marie ger honom fiskenätet. Foto: TV4.

När de sedan får valet mellan ett fiskenät och en hamburgare försöker Peder vädja till Els-Maries sympatiska sida och menar att Lag Nord redan har ett fiskespö, vilket Els-Marie inte kan säga emot.

Trots att det ser ut som om båda förhandlarna enas om varje sak, verkar det som att Peder på något sätt är den som på egen hand drar i trådarna.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL