Lag Nord klarar sitt första pussel i Robinson

Spänd stämning och irritation när lagens samarbete testas i Robinson

  • TV4 Play
09 oktober 2023 kl. 18:10

Lag Nord bryter ny mark – trots dispyter i laget

Efter ö-rådet är spänningen stämd i Lag Nord, men även Lag Syd har problem med moralen i lägret. I en pristävling om viktiga redskap blir vikten av samarbete påtagligt för såväl Lag Nord som Lag Syd.

Spänd stämning och irritation i båda lagen

Stämningen är mer spänd hos Lag Nord dagen efter ö-rådet. En splittring av åsikter om hur mycket lägersysslor borde värderas har delat upp laget i två delar. Hos Lag Syd börjar moralen också att svikta. Maria Viscovi Falk tar ännu en gång upp sitt missnöje med Peder Karlssons sätt att föra sig under tävlingar och i lägret. Enligt Maria kan han verka väldigt arg – bland annat när han tar beslut för laget, vilket kan göra att folk blir rädda för att uttrycka sina åsikter.

Spänd stämning och irritation när lagens samarbete testas i Robinson
Lag Syd blir förvirrade när de inte hör Marias instruktioner. Foto: TV4.

Samarbete är nyckelordet när det tävlas om ovärderliga redskap

När lagen får ett brev om nästa pristävling, där endast fem deltagare får tävla och samarbete kommer att vara viktigt uttrycker Maria att Peder kanske inte är rätt kandidat för en samarbetsövning. Peder verkar inte lycklig men lägger sig och låter fem andra tävla, varav en av dem är just Maria. 

I pristävlingen behöver lagen pussla ihop en stor kub för att kunna vinna en wokpanna, ett fiskespö och en machete. Men först måste lagen i par hitta kubdelarna helt blinda, medan den resterande lagmedlemmen ropar ut instruktioner om vart de ska gå.

Lag Nord har inte haft så tur med pussel i tidigare tävlingar så Lag Syd känner sig säkra innan de startar. Men det går sedan upp för dem att det kommer att bli tufft när de inte hör instruktionerna Maria ropar ut. Hon ropar även ut fel namn flera gånger vilket förvirrar laget ännu mer. 

Spänd stämning och irritation när lagens samarbete testas i Robinson
Efter flera misslyckanden lägger Lag Nord klart sitt första pussel. Foto: TV4.

Pusslandet sätter igång

Lag Nord däremot har sin nykomling Pernilla Hägglund som ropar instruktioner och hon verkar lyckas bra, för snart har laget hittat alla sina delar. Det gäller nu för dem att pussla ihop kuben innan Lag Syd kommer ifatt. När Lag Syd äntligen har hämtat alla sina bitar och börjat pussla är det försent – Lag Nord lägger den sista pusselbiten och vinner sin första pusselutmaning. Som pris väljer de wokpannan och fiskespöt och Lag Syd får macheten som tröstpris.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL