Säsongens viktigaste och mest gripande avsnitt av Renées Brygga 2024

Säsongens viktigaste och mest gripande avsnitt av Renées Brygga 2024

  • TV4 Play
Sofie Landgren
16 januari 2024 kl. 17:01

Tunga ämnen tas upp när Irma Lehtosalo, Andreas Lundstedt, Farah Abadi gästar

Irma Lehtosalo berättar om sitt alkoholmissbruk och ångesten över att göra samma misstag som sina egna föräldrar. Farah Abadi beskriver sin barndom med en pappa som bara försvann och Andreas Lundstedt öppnar upp sig om livet med HIV.

Irma Lehtosalo
Irma Lehtosalo. Foto: TV4.

Irma Lehtosalo, Andreas Lundstedt och Farah Abadi öppnar upp sig i Renées Brygga

I säsongens andra avsnitt av Renées brygga 2024 gästar programledaren Farah Abadi, realityprofilen och mamma till "Markoolio" Irma Lehtosalo och artisten och skådespelaren Andreas Lundstedt. Den blir ett avsnitt med gripande samtal, skratt och tårar.

Irma om alkoholproblematiken och sin mammaroll

Under avsnittet öppnar Irma Lehtosalo upp om den komplicerade rollen som mamma till Marko "Markoolio" Lehtosalo.

– Jag blir förbannad på honom, att han hela tiden säger att mamma är så bra, men jag var inte bra, jag drack mycket och sådär. Jag sa till honom att nu Marko, nu säger du sanningen men han ville inte göra det. Jag sa till honom att han måste och då frågade han om jag var säker, och då sa jag absolut, sanningen måste fram. Nu behöver jag inte ljuga att jag är en bra jävla mamma, alla vet att jag har mina dåliga sidor också, berättar Irma.

Irmas alkoholproblematik grundar sig redan från barndomen och när Reée Nyberg frågar Irma om hur hennes uppväxt såg ut får hon ett naket och ärligt svar:

– Det har varit ett ganska tufft liv, jag hade problem med mamma, pappa och deras alkohol, det har varit jättejobbigt. Min syster är 10 år äldre och sen när mamma och pappa drack mycket och började bråka eller någonting sådant, då sprang jag till henne och stannade där, förklarar Irma.

Andreas Lundstedt
Andreas Lundstedt. Foto: TV4.

"Du kommer dö din jävla aidsjävel"

Under gästernas gemensamma fikastund tar Renée upp ämnet om näthat och frågar om det är någonting Andreas Lundstedt varit med om.

– Det har hänt någon gång att någon har hört av sig, men då har det varit sådär, "Du kommer dö din jävla aidsjävel", riktigt illa så, men i dag bryr jag mig inte riktigt. Men för 10 år sedan, då tyckte jag att det var jobbigt, men i dag skiter jag i det, svarar Andreas.

Lite längre in i avsnittet pratar Andreas och Renée om hur det var för Andreas att berätta för folk om sin HIV-diagnos.

– Jag orkade inte att det skulle vara en hemlighet längre. Det gick inte, och det är det bästa jag har gjort. Det värsta var skammen, jag skämdes så mycket för att jag hade HIV, fruktansvärt. Men också ensamheten, att inte våga dela med mig för att jag var så livrädd för att folk skulle ta avstånd, eller typ tycka illa om mig. Klipp till när jag berättade för alla mina vänner och familj och allt jag fick var kärlek. Jo, de va lite förbannade och sa, "vafan har du inte sagt det här tidigare för, säger Andreas samtidigt som han ler.

Farah Abadi
Farah Abadi. Foto: TV4.

Farah Abadi om den komplicerade relationen till sin far

Farah öppnar även hon upp sig för Renée om sin komplicerade barndom med en frånvarande far.

– Han träffade någon ny och sen så gick han bara hemifrån en dag och kom inte tillbaka. Jag tycker att det var pissigt gjort och så gör man inte. Efter att han försvann så ringde han lite då och då, kanske en gång i månaden och varje gång vi snackade så låtsades vi som ingenting och jag blev jätteledsen.

Men till slut konfronterade hon sin pappa:

– Till sist sa jag att jag tycker att du ska be om ursäkt till mig, mina systrar och min mamma, och då var han helt oförstående, "jag förstår inte vad jag ska be om ursäkt för". Då blev jag förbannad, "Om inte du vet vad du ska be om ursäkt för så kan inte jag som ditt barn berätta för dig vad du ska be om ursäkt för, och då kan inte vi prata mer", och ja, då pratade vi inte mer, berättar Farah.

Missa inte säsongens starkaste avsnitt av "Renées brygga" tisdag den 16 januari på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL