När kommer nästa säsong av Maria Wern?

När kommer nästa säsong av Maria Wern?

  • TV4 Play
Filmtopp
12 september 2023 kl. 19:00

När kommer Maria Wern säsong 10?

Tittarfavoriten "Maria Wern" med Eva Röse är inne på sitt femtonde år och sin nionde säsong. För den som har betat av de senaste filmerna är frågan givetvis: "När kommer nästa säsong av Maria Wern?" Här undersöker vi hur framtidsutsikterna ser ut för en säsong 10 av serien.

"Maria Wern" hade premiär första gången redan 2008. Sedan dess har det blivit imponerande nio säsonger för tittarfavoriten. Den senaste säsongen finns nu att streama i sin helhet för dig med TV4 Play Plus. Säsongen täcker fyra nya mordfall som Eva Röses Maria Wern måste lösa. Dessa är uppdelade över fyra långfilmer/åtta avsnitt.

Har du redan hunnit lösa de fyra senaste brotten tillsammans med Röse är du säkerligen nyfiken på statusen för nästa säsong av Maria Wern. Med tanke på att den senaste säsongen hade premiär så sent som i augusti kommer det dröja ett tag innan vi får se en säsong 10, och det saknas svar på en hel del frågetecken som behöver rätas ut, men det finns trots allt också en hel del information att gå på redan nu.

När kommer nästa säsong av Maria Wern?
Får Maria och Sebastian fler fall att lösa? Foto: TV4.

När kommer nästa säsong av Maria Wern?

Vi bör lägga korten på borden från start och erkänna att det i dagsläget inte finns någon bekräftelse på att Maria Wern säsong 10 kommer att bli av, men (och det är ett stort men) det finns mycket som tyder på att vi kommer få chansen att ta oss an nya mordgåtor tillsammans med Eva Röse i framtiden.

Det finns i huvudsak två anledningar som ligger till grund för vår starka tro på ytterligare Maria Wern-filmer framöver. Dels är Maria Wern fortsatt ett dragplåster för TV4 med sin breda publika och bestående popularitet, dels har huvudrollsinnehavaren Eva Röse själv hintat om att hon vill se en fortsättning.

Baserat på en intervju som Eva Röse gjort med Expressen, och som vi tidigare rapporterat om, känns det onekligen som om det åtminstone finns planer på "nya äventyr" för Maria Wern.

– Jag trodde att vi skulle avsluta med vårt tioårsjubileum, men det var ju för några år sedan. Sedan började jag skriva och nu då regissera. Jag kan säga så här: Maria Wern har varit som ett universitet, vilket jag är väldigt tacksam för. Men, utan säga för mycket, så tycker jag att det är väldigt roligt med nya äventyr, säger Röse till Expressen.

Det talar emot en ny säsong

Något som skulle kunna tala emot en ny säsong av Maria Wern är de stora besparingar vi just nu ser från TV4:s sida, där flera av kanalens stora tittarfavoriter har lagts på is. Detta har dock enkom gällt TV4:s underhållningsprogram. Om samma sak kommer att ske för dramaserier vet vi inte. Det ska dock nämnas att inga av programmen som stoppats har lagts ned helt och hållet, utan bara pausats. Även om samma strategi skulle spilla över på dramaserier som Maria Wern betyder det alltså inte att de slopas för gott.

Då har Maria Wern säsong 10 premiär

Med tanke på att Maria Wern har rullat i nio säsonger över 15 år finns det inget exakt mönster för hur långt det passerat mellan olika säsonger. Det gör att det blir aning svårare att sia om när säsong 10 kan tänkas ha premiär.

Det vi kan säga är att ingen bör räkna med nya filmer den närmaste tiden. Maria Wern är en ambitiös serie där de senaste säsongerna bestått av flertalet långfilmer – vilka som bekant tar sin tid att producera. Mellan de två senaste säsongerna dröjde cirka två år, vilket också känns som en trolig längd på uppehåll fram till nästa säsong. Om allt vill sig väl skulle vi med andra ord kunna få se nya avsnitt sommaren/hösten 2025. Men detta är som sagt ingenting som är hugget i sten.

Filmtopp håller dig uppdaterad om nästa säsong av Maria Wern.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL